Řapíkatý celer s petrželkou jemně podtrhují chuťrajčat a chilli. Báječné vegetariánské jídlo.
Suroviny
olivový olej
2
PL
žampiony
250
g
nejlépe hnědé, na silnější plátky
česnek
1
na tenké plátky
petrželka
svazek
lístky, malý svazek
cibule
1
ks
najemno nasekaná
celer
1
najemno nasekaný
rajče
400
g
sekaná, konzerva
chilli paprička
½
ks
červená, zbavené semen, najemno nasekané
špagety (těstoviny)
300
g
sůl
Postup
1
1 Na pánvi zahřejte lžíci oleje, vsypte houby a opékejte na vysokém plameni tři minuty, aby zezlátly a změkly. Vsypte česnek, opékejte ještě minutu, pak vše přemístěte do misky s petrželkou. Na pánev vlijte zbývající olej, vsypte cibuli a celer a opékejte pět minut do světlezlaté barvy.
2 Vmíchejte rajčata, chilli a trochu soli, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte nezakryté deset minut zvolna vařit. Mezitím uvařte a slijte špagety. Zalijte je omáčkou a posypte houbami. Podávejte.
2 Vmíchejte rajčata, chilli a trochu soli, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte nezakryté deset minut zvolna vařit. Mezitím uvařte a slijte špagety. Zalijte je omáčkou a posypte houbami. Podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )