Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní uzenáče s bramborami a avokádem

Po takhle vydatné snídani můžete jít i skály lámat! Nebo vám energie vydrží až do brzké večeře...

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Ryby a mořské plody Britská

Ingredience

    • 50 g másla, změklého
    • kůra a šťáva z 1/2 citronu
    • 1/2 lžičky uzené mleté papriky
    • 1 lžíce jemně nasekané hladkolisté petržele
    • 2 špetky chilli vloček
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • olivový olej podle potřeby
    • 500 g brambor varného typu A, oloupaných a nakrájených na kostky o hraně 1 cm
    • 2 uzené makrely, bez kůže a rozpůlené
    • 2 zralá avokáda

Příprava jídla

1 40 g másla utřete s citronovou kůrou, uzenou paprikou, petrželkou, špetkou chilli, solí a pepřem. Vytvarujte do válečku a konce utáhněte do potravinářské fólie. Ochucené máslo nechte ztuhnout v chladu.

2 Zbylé neochucené máslo rozehřejte na pánvi s troškou olivového oleje. Jakmile začne máslo pěnit, přidejte kostky brambor. Nemíchejte, nechte brambory opékat a pak je obraťte a opečte po každé straně. Celkem to potrvá 15–20 minut, než budou zlatavé a zároveň měkké. Potom brambory osolte a opepřete.

3 Postavte na sporák větší pánev a dejte do ní rozehřát lžíci ochuceného másla. Do másla vložte uzenáče a prohřívejte pár minut na každé straně, čas od času přelévejte rozpuštěným máslem. (Případně můžete filety poklást kousky másla a prohřát je 5 minut pod grilem v troubě.)

4 Avokádo rozřízněte v polovině, vyndejte pecku a prsty je opatrně oloupejte. Polovinu avokáda položte řeznou stranou dolů a napříč nakrájejte od špičky ke spodku na tenké plátky, přitom držte avokádo stále v kuse podobně jako u krájení cibule. Potom horní plátky posunujte mírně doprava a spodní doleva, aby přes sebe mírně přesahovaly – měli byste tak získat tenký řádek lehce přesahujících plátků avokáda. Začnete řádek smotávat do spirály, zastrkujte přitom pevněji plátky, kterým hrozí vypadnutí. Výsledná spirála bude připomínat růži. Pokapejte ji trochou citronové šťávy a posypte špetkou chilli vloček.

5 Na talíře rozdělte opečené brambory, rybu a po jedné avokádové růži.

Foto: Pete Cassidy
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Toust s arašídovým máslem, džemem a krokantem

Snídaňová pizza

Srílanské palačinky s vejci a kokosovým sambolem

Palačinka z trouby s kořeněnými blumami

Vejce Benedikt v bagetě

REKLAMA

Přidat komentář