Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní vegetariánská vajíčka

Pikantní vegetariánská vajíčka

Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1372 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 57 g
Tuky 90 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Odlehčenou a bezmasou variaci na chilli con carne můžete podávat jako hlavní chod. A s úspěchem!

Suroviny

velká, nasekaná
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
velké, zelené, lze nahradit lžičkou sušeného chilli
kmín 2 ČL
mletý
rajče 800 g
sekaná, konzervovaná
koriandr čerstvý hrst
čerstvý
vejce 4 ks
velká
sýr 50 g
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1
ZAČNŇTE OMáČKOU
V oleji smažte cibuli; tak po osmi minutách přihoďte nasekaný česnek i chilli papričky, kmín a všechno ještě minutku dvě zprudka osmahněte. Přidejte rajčata i cukr a vařte deset minut, aby směs zhoustla. Přimíchejte nasekaný koriandr, osolte a opepřete.

2. PŘIDEJTE VEJCE

Spodní stranou lžíce vytvořte čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce.

3. DOKONČETE

Posypte sýrem, zakryjte poklicí a pět až šest minut duste. Vejce by měla být tak akorát: bílek zpevní, ale žloutek zůstane vláčný.

Pokud jíte maso s tímto pikantním jídlem ukázkově ladí ostrá papriková uzenina, třeba čabajka. Jestli ji máte, bez váhání ji nakrájejte a přihoďte k vejcím. Nebo přidejte trochu vařeného kuřecího masa.

Apetit magazín