Odlehčenou a bezmasou variaci na chilli con carne můžete podávat jako hlavní chod. A s úspěchem!
Postup
1
ZAČNŇTE OMáČKOU
V oleji smažte cibuli; tak po osmi minutách přihoďte nasekaný česnek i chilli papričky, kmín a všechno ještě minutku dvě zprudka osmahněte. Přidejte rajčata i cukr a vařte deset minut, aby směs zhoustla. Přimíchejte nasekaný koriandr, osolte a opepřete.
2. PŘIDEJTE VEJCE
Spodní stranou lžíce vytvořte čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce.
3. DOKONČETE
Posypte sýrem, zakryjte poklicí a pět až šest minut duste. Vejce by měla být tak akorát: bílek zpevní, ale žloutek zůstane vláčný.
Pokud jíte maso s tímto pikantním jídlem ukázkově ladí ostrá papriková uzenina, třeba čabajka. Jestli ji máte, bez váhání ji nakrájejte a přihoďte k vejcím. Nebo přidejte trochu vařeného kuřecího masa.
V oleji smažte cibuli; tak po osmi minutách přihoďte nasekaný česnek i chilli papričky, kmín a všechno ještě minutku dvě zprudka osmahněte. Přidejte rajčata i cukr a vařte deset minut, aby směs zhoustla. Přimíchejte nasekaný koriandr, osolte a opepřete.
2. PŘIDEJTE VEJCE
Spodní stranou lžíce vytvořte čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce.
3. DOKONČETE
Posypte sýrem, zakryjte poklicí a pět až šest minut duste. Vejce by měla být tak akorát: bílek zpevní, ale žloutek zůstane vláčný.
Pokud jíte maso s tímto pikantním jídlem ukázkově ladí ostrá papriková uzenina, třeba čabajka. Jestli ji máte, bez váhání ji nakrájejte a přihoďte k vejcím. Nebo přidejte trochu vařeného kuřecího masa.