0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pilaf s kuřetem a špenátem

Pilaf s kuřetem a špenátem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2536 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 419 g
Tuky 35 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V báječném kořeněném pilafu zužitkujete zbytky třeba po víkendovém hodování. Kuře můžete použít pečené i pošírované.

Suroviny

arašídový olej 1 PL
cibule 1 ks
najemno
1 PL
koření garam masala + na posypání
chilli sušené špetka
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
mletá
hořčičné semínko 1 ČL
černá
kuře pečené 250 g
natrhané
rýže basmati 500 g
uvařená
baby špenát 300 g
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
6 PL
bílý jogurt
koriandr čerstvý svazek
malý, nasekané lístky

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte arašídový olej a opékejte na něm 5 minut cibuli, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.

2

K cibuli vsypte garam masalu, chilli, kurkumu a hořčičná semínka a opékejte, dokud semínka nezačnou praskat horkem na pánvi.

3

Přidejte do pánve kuře a hotovou uvařenou rýži. Míchejte a zahřívejte, dokud se maso i rýže zcela neprohřejí, trvá to asi 5 minut. Pokud se směs příliš přichytává, přilijte do pánve trochu vody.

4

Vsypte do pánve špenát a zamíchejte, aby zavadnul. Osolte, opepřete. Hotový pilaf rozdělte do talířů, každou porci pokapejte trochou jogurtu a posypte špetkou garam masaly a lístky koriandru.

Foto: Sean Galitz, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Víte, co jedí muslimové o ramadánu?
  • Lidé a jídlo

Víte, co jedí muslimové o ramadánu?

Začátek ramadánu připadá v roce 2022 na 1. dubna a potrvá až do konce měsíce. Jak tento důležitý měsíc muslimové prožívají? Jaká pravidla dodržují a kdy jedí? ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit