V báječném kořeněném pilafu zužitkujete zbytky třeba po víkendovém hodování. Kuře můžete použít pečené i pošírované.
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi rozehřejte arašídový olej a opékejte na něm 5 minut cibuli, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
K cibuli vsypte garam masalu, chilli, kurkumu a hořčičná semínka a opékejte, dokud semínka nezačnou praskat horkem na pánvi.
Přidejte do pánve kuře a hotovou uvařenou rýži. Míchejte a zahřívejte, dokud se maso i rýže zcela neprohřejí, trvá to asi 5 minut. Pokud se směs příliš přichytává, přilijte do pánve trochu vody.
Vsypte do pánve špenát a zamíchejte, aby zavadnul. Osolte, opepřete. Hotový pilaf rozdělte do talířů, každou porci pokapejte trochou jogurtu a posypte špetkou garam masaly a lístky koriandru.
Foto: Sean Galitz, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media