Pilaf s kuřetem a špenátem

Pilaf s kuřetem a špenátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2536 kcal
Bílkoviny 98 g
Cukr 419 g
Tuky 35 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V báječném kořeněném pilafu zužitkujete zbytky třeba po víkendovém hodování. Kuře můžete použít pečené i pošírované.

Suroviny

arašídový olej 1 PL
cibule 1 ks
najemno
1 PL
koření garam masala + na posypání
chilli sušené špetka
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
mletá
hořčičné semínko 1 ČL
černá
kuře pečené 250 g
natrhané
rýže basmati 500 g
uvařená
baby špenát 300 g
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
6 PL
bílý jogurt
koriandr svazek
malý, nasekané lístky

1 Ve velké pánvi rozehřejte arašídový olej a opékejte na něm 5 minut cibuli, dokud nezměkne a nezačne zlátnout. K cibuli vsypte garam masalu, chilli, kurkumu a hořčičná semínka a opékejte, dokud semínka nezačnou praskat horkem na pánvi.

2 Přidejte do pánve kuře a hotovou uvařenou rýži. Míchejte a zahřívejte, dokud se maso i rýže zcela neprohřejí, trvá to asi 5 minut. Pokud se směs příliš přichytává, přilijte do pánve trochu vody. Vsypte do pánve špenát a zamíchejte, aby zavadnul. Osolte, opepřete. Hotový pilaf rozdělte do talířů, každou porci pokapejte trochou jogurtu a posypte špetkou garam masaly a lístky koriandru.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit