Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pilaf s kuřetem a špenátem
Pilaf s kuřetem a špenátem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pilaf s kuřetem a špenátem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2631 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 428 g
Tuky 40 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V báječném kořeněném pilafu zužitkujete zbytky třeba po víkendovém hodování. Kuře můžete použít pečené i pošírované.

Související recepty

Suroviny

najemno
garam masala 1 PL
+ na posypání
chilli sušené špetka
vločky
hořčičné semínko 1 ČL
černá
natrhané
rýže basmati 500 g
uvařená
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr čerstvý svazek
malý, nasekané lístky

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte arašídový olej a opékejte na něm 5 minut cibuli, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.

2

K cibuli vsypte garam masalu, chilli, kurkumu a hořčičná semínka a opékejte, dokud semínka nezačnou praskat horkem na pánvi.

3

Přidejte do pánve kuře a hotovou uvařenou rýži. Míchejte a zahřívejte, dokud se maso i rýže zcela neprohřejí, trvá to asi 5 minut. Pokud se směs příliš přichytává, přilijte do pánve trochu vody.

4

Vsypte do pánve špenát a zamíchejte, aby zavadnul. Osolte, opepřete. Hotový pilaf rozdělte do talířů, každou porci pokapejte trochou jogurtu a posypte špetkou garam masaly a lístky koriandru.

Foto: Sean Galitz, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín