Pilaf se zlatou cibulkou

Pilaf se zlatou cibulkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2003 kcal
Bílkoviny 43 g
Cukr 367 g
Tuky 46 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Jednoduché indické jídlo nebo velmi efektní příloha k pikantní rybě nebo krevetám.

Suroviny

rýže 400 g
basmati
olivový olej extra panenský 2 PL
římský kmín 1 ČL
hořčičné semínko 1 ČL
cibule 2 ks
velká, rozpůlená a pokrájená na plátky
kurkuma (mletá) 1 ČL
rozpůlená a pokrájená na plátky
chilli paprička 2 ks
čerstvá, rozpůlená a bez semen
sůl

Propláchněte rýži; vyplavovaná voda by měla zůstat čistá. Nechte okapat a vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vařte do poloměkka asi 10 minut, rýže nesmí být úplně hotová. Slijte a nechte vychladnout.

Ve woku rozehřejte olej a asi 1 minutu na něm opékejte římský kmín a hořčičná semínka, až začnou praskat. Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte dozlatova. Přisypte jemně pokrájené chilli papričky a kurkumu a ještě 1–2 minuty míchejte. Přidejte do směsi rýži, osolte a duste tak dlouho, dokud rýže není měkká. Podle potřeby ji můžete mírně podlít vodou.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit