0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pilaf se zlatou cibulkou

Pilaf se zlatou cibulkou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2003 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 367 g
Tuky 46 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jednoduché indické jídlo nebo velmi efektní příloha k pikantní rybě nebo krevetám.

Suroviny

rýže 400 g
basmati
olivový olej extra panenský 2 PL
římský kmín 1 ČL
hořčičné semínko 1 ČL
cibule 2 ks
velká, rozpůlená a pokrájená na plátky
kurkuma (mletá) 1 ČL
rozpůlená a pokrájená na plátky
chilli paprička 2 ks
čerstvá, rozpůlená a bez semen
sůl

Propláchněte rýži; vyplavovaná voda by měla zůstat čistá. Nechte okapat a vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vařte do poloměkka asi 10 minut, rýže nesmí být úplně hotová. Slijte a nechte vychladnout.

Ve woku rozehřejte olej a asi 1 minutu na něm opékejte římský kmín a hořčičná semínka, až začnou praskat. Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte dozlatova. Přisypte jemně pokrájené chilli papričky a kurkumu a ještě 1–2 minuty míchejte. Přidejte do směsi rýži, osolte a duste tak dlouho, dokud rýže není měkká. Podle potřeby ji můžete mírně podlít vodou.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč