0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pirohy s bramborovo-tvarohovou náplní

Pirohy s bramborovo-tvarohovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pirohy s bramborovo-tvarohovou náplní

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1966 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 236 g
Tuky 68 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taštičky z nudlového těsta sice nevyjdou draho, ale zato vás připraví o čas. Nebudete ho ovšem litovat ani na chviličku. Pirohů s bramborovo-tvarohovou náplní se vyplatí vyrobit dvojnásobnou dávku a část zamrazit na příště. Opečená lahodná cibulka moc nestojí, pro chuť jídla je však zásadní. Bylinky pokrm osvěží, ale můžete je s klidem vynechat.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 250 g
+ na podsypání
sůl 1 ČL
+ na osolení vody
řepkový olej 1,5 PL
voda 140 ml
Na náplň a posypání
brambory 250 g
oloupané
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
máslo 2 PL
rostlinný olej 1 PL
ve staniolu
petrželka
nasekaná, či pažitka (nemusí být)

Postup

1

Na náplň uvařte brambory v osolené vodě doměkka a horké prolisujte do mísy. První nakrájenou cibuli opečte na 1 lžíci másla a přidejte k bramborám. Pak do mísy rozdrobte tvaroh, osolte, opepřete a propracujte do jednolité hmoty.

2

Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, olej a vlijte velmi horkou (nikoli ale vařící) vodu. Hněťte těsto nejdřív vařečkou, pak rukama, dokud se nespojí a není poddajné. Vyválejte je natenko (cca 1, 5–2 mm) a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Do středu každého kolečka dejte 1 lžičku náplně. Přehněte, okraj navlhčete a zalepte. (Můžete použít i ozdobné vykrajovátko nebo formičku na taštičky.) Hotové pirohy skládejte na utěrku a zakryjte, aby neoschly. Při práci chraňte před oschnutím i těsto.

3

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, osolte a vařte pirohy 3 minuty od chvíle, kdy vyplavou na hladinu.

4

Mezitím opečte druhou cibuli na zbylém tuku dozlatova. Pirohy ihned podávejte polité omastkem z pánve a s cibulkou. Chcete-li, posypte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč