Výborná svačina, do které zužitkujete zdánlivě nesourodé zásoby.
Suroviny
Postup
Na lžíci oleje osmažte cibuli, přidejte čočku, protlak a cukr a dvě minuty vařte. Přilijte vývar, zakryjte pokličkou a nechte čtvrt hodiny pomalu vařit, aby se většina vývaru vsákla a čočka změkla.
Na zbylé lžíci oleje mezitím dozlatova osmahněte mleté maso. Pak přidejte hrášek i uvařenou čočkovou směs, ochuťte a dejte stranou vychladnout.
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto vyválejte asi na tři milimetry. Vykrájejte z něj dvacet koleček o průměru deset centimetrů. Doprostřed každého kousku těsta pak navršte tři vrchovaté lžičky masové směsi; okraje potřete rozšlehaným vejcem, přehněte je, utěsněte a znovu potřete vejcem. Pečte, až zhnědnou.
Podávejte se salátem.
Křehké těsto
Připravíte ho snadno: smícháte 650 g hladké mouky s 300 g tuku (másla nebo Hery) a 2 žloutky.