Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1359 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 81 g
Tuky 62 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná svačina, do které zužitkujete zdánlivě nesourodé zásoby.

Související recepty

Suroviny

na jemno
olivový olej 2 PL
krystalový cukr 1 PL
vývar zeleninový 300 ml
mražený hrášek 50 g
viz návod vedle
vejce 1 ks
prošlehané
sůl
pepř

Postup

1

Na lžíci oleje osmažte cibuli, přidejte čočku, protlak a cukr a dvě minuty vařte. Přilijte vývar, zakryjte pokličkou a nechte čtvrt hodiny pomalu vařit, aby se většina vývaru vsákla a čočka změkla.

2

Na zbylé lžíci oleje mezitím dozlatova osmahněte mleté maso. Pak přidejte hrášek i uvařenou čočkovou směs, ochuťte a dejte stranou vychladnout.

3

Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto vyválejte asi na tři milimetry. Vykrájejte z něj dvacet koleček o průměru deset centimetrů. Doprostřed každého kousku těsta pak navršte tři vrchovaté lžičky masové směsi; okraje potřete rozšlehaným vejcem, přehněte je, utěsněte a znovu potřete vejcem. Pečte, až zhnědnou.

4

Podávejte se salátem.

Křehké těsto
Připravíte ho snadno: smícháte 650 g hladké mouky s 300 g tuku (másla nebo Hery) a 2 žloutky.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...