Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 120 min
5,0 (2x)
7. 5. 2025
Piškotový dort s borůvkovým krémem a šampaňským želé
Image Professionals
Piškotový dort s borůvkovým krémem a šampaňským želé
Image Professionals


Snadné
> 120 min
5,0 (2x)

Lehoučký piškot, sametový borůvkový krém a průzračné želé s kapkou šampaňského. Tenhle dort je nejen krásný na pohled, ale i neodolatelný na lžičce. Ideální pro slavnostní příležitosti, letní oslavy i chvíle, kdy chcete obyčejný den zpestřit něčím výjimečným.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort o průměru 18 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort o průměru 18 cm

Na borůvkový krém

Na šampaňské želé

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 5805 kcal
  • Bílkoviny 725 g
  • Sacharidy 228 g
  • Tuky 191 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Piškotový dort s borůvkovým krémem a šampaňským želé
    Zdroj: Image Professionals

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/5

Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.