0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Piškotový dort s tvarohem a mandarinkami

Piškotový dort s tvarohem a mandarinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4770 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 644 g
Tuky 135 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná polohrubá 300 g
krystalový cukr 300 g
vejce 6 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl špetka
Krém
tvaroh měkký 250 g
smetana ke šlehání 200 ml
vanilkový cukr 1 ks
ovoce
dle chuti
želatina 1 ks

Postup

1

Nejlepší nadýchané piškotové těsto získáme tak, že nejprve ušleháme žloutky s cukrem do bílé pěny. Poté vmícháme mouku s práškem do pečiva. V jiné míse ušleháme z bílků a soli tuhý sníh, který také přidáme do těsta.

2

Dáme péct do trouby předehřáté na 175°C. Prvních 20 minut troubu vůbec neotvíráme, poté začneme kontrolovat špejlí, vyndáme, když se těsto přestane lepit.

3

Krém připravíme smícháním vyšlehané smetany, tvarohu a vanilkového cukru - je-li krém málo sladký, můžeme dát cukru více. Výbornou obměnou je čokoládový tvarohový krém - do krému přidáme 80 g čokolády rozpuštěné ve vodní lázni.

4

Krém použijeme jak dovnitř dortu tak nahoru. Poklademe ovocem a zalijeme želatinou (udělejte podle návodu na sáčku). Dozdobte podle fantazie. Já jsem dělala dort pro dědečka ve tvaru půllitru - nepekla jsem v dortové formě, ale na plechu, aby se mi lépe tvarovalo. Jinak ale můžete udělat klasický kulatý dort, případně koláč... A stejně tak ovoce se hodí prakticky jakékoli. Dobrou chuť :-)

Foto ilustrační, zdroj: Wikimedia.Commons.org

 
Autor: zuz_anka

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit