0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

Bebe sušenky 250g (3x čokoládové, 2x oříškové)

Mandle 50g

Máslo 50g

 

Náplň:

Philadelphia Light 2x125 g

Tvaroh nízkotučný vanička 250g

Zakysaná smetana 180g

Vajíčko 1ks

Vanilkové aroma - pár kapek

Matcha zelený čaj 4g

Pistácie 50g

Hladká mouka 2 lžíce

Cukr 50g + med

Citronová štáva a kůra 1/2 citrónu

Poleva:

Čokoláda hořká 3 větší čtverečky

Máslo 10g

Pistácie - pár ks na posypání

Klasickou dortovou formu vyložíme pečícím papírem a odstřihneme papír, co přesahuje formu. Bebe sušenky a madle rozmixujeme. Nasypeme do formy a zalijeme rozpuštěným máslem. Spojíme vše dohromady a natlačíme do formy. Pečeme 12 minut na 180´C.

Po upečení necháme korpus vychladnout.

Smícháme suroviny na náplň, přidáme na drobno rozmixované pistácie a vše pořádně promícháme. Osladíme 50 g cukrem a zbytek dle potřeby sladíme medem. Nalijeme na vychladnutý korpus. Dáme péct na 45 minut a pečeme při 150´C.

Po 45 minutách troubu vypneme a necháme cheesecake v pootevřené troubě vychladnout.

Rozpustíme čokoládu s máslem a polijeme vychladnutý cheesecake a posypeme rozdrcenými pistáciemi.

Necháme vychladnout, ztuhnout a poté můžeme podávat.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit