Pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

Bebe sušenky 250g (3x čokoládové, 2x oříškové)

Mandle 50g

Máslo 50g

 

Náplň:

Philadelphia Light 2x125 g

Tvaroh nízkotučný vanička 250g

Zakysaná smetana 180g

Vajíčko 1ks

Vanilkové aroma - pár kapek

Matcha zelený čaj 4g

Pistácie 50g

Hladká mouka 2 lžíce

Cukr 50g + med

Citronová štáva a kůra 1/2 citrónu

Poleva:

Čokoláda hořká 3 větší čtverečky

Máslo 10g

Pistácie - pár ks na posypání

Klasickou dortovou formu vyložíme pečícím papírem a odstřihneme papír, co přesahuje formu. Bebe sušenky a madle rozmixujeme. Nasypeme do formy a zalijeme rozpuštěným máslem. Spojíme vše dohromady a natlačíme do formy. Pečeme 12 minut na 180´C.

Po upečení necháme korpus vychladnout.

Smícháme suroviny na náplň, přidáme na drobno rozmixované pistácie a vše pořádně promícháme. Osladíme 50 g cukrem a zbytek dle potřeby sladíme medem. Nalijeme na vychladnutý korpus. Dáme péct na 45 minut a pečeme při 150´C.

Po 45 minutách troubu vypneme a necháme cheesecake v pootevřené troubě vychladnout.

Rozpustíme čokoládu s máslem a polijeme vychladnutý cheesecake a posypeme rozdrcenými pistáciemi.

Necháme vychladnout, ztuhnout a poté můžeme podávat.

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit