Pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

Bebe sušenky 250g (3x čokoládové, 2x oříškové)

Mandle 50g

Máslo 50g

 

Náplň:

Philadelphia Light 2x125 g

Tvaroh nízkotučný vanička 250g

Zakysaná smetana 180g

Vajíčko 1ks

Vanilkové aroma - pár kapek

Matcha zelený čaj 4g

Pistácie 50g

Hladká mouka 2 lžíce

Cukr 50g + med

Citronová štáva a kůra 1/2 citrónu

Poleva:

Čokoláda hořká 3 větší čtverečky

Máslo 10g

Pistácie - pár ks na posypání

Klasickou dortovou formu vyložíme pečícím papírem a odstřihneme papír, co přesahuje formu. Bebe sušenky a madle rozmixujeme. Nasypeme do formy a zalijeme rozpuštěným máslem. Spojíme vše dohromady a natlačíme do formy. Pečeme 12 minut na 180´C.

Po upečení necháme korpus vychladnout.

Smícháme suroviny na náplň, přidáme na drobno rozmixované pistácie a vše pořádně promícháme. Osladíme 50 g cukrem a zbytek dle potřeby sladíme medem. Nalijeme na vychladnutý korpus. Dáme péct na 45 minut a pečeme při 150´C.

Po 45 minutách troubu vypneme a necháme cheesecake v pootevřené troubě vychladnout.

Rozpustíme čokoládu s máslem a polijeme vychladnutý cheesecake a posypeme rozdrcenými pistáciemi.

Necháme vychladnout, ztuhnout a poté můžeme podávat.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit