Suroviny
Korpus:
Bebe sušenky 250g (3x čokoládové, 2x oříškové)
Mandle 50g
Máslo 50g
Náplň:
Philadelphia Light 2x125 g
Tvaroh nízkotučný vanička 250g
Zakysaná smetana 180g
Vajíčko 1ks
Vanilkové aroma - pár kapek
Matcha zelený čaj 4g
Pistácie 50g
Hladká mouka 2 lžíce
Cukr 50g + med
Citronová štáva a kůra 1/2 citrónu
Poleva:
Čokoláda hořká 3 větší čtverečky
Máslo 10g
Pistácie - pár ks na posypání
Klasickou dortovou formu vyložíme pečícím papírem a odstřihneme papír, co přesahuje formu. Bebe sušenky a madle rozmixujeme. Nasypeme do formy a zalijeme rozpuštěným máslem. Spojíme vše dohromady a natlačíme do formy. Pečeme 12 minut na 180´C.
Po upečení necháme korpus vychladnout.
Smícháme suroviny na náplň, přidáme na drobno rozmixované pistácie a vše pořádně promícháme. Osladíme 50 g cukrem a zbytek dle potřeby sladíme medem. Nalijeme na vychladnutý korpus. Dáme péct na 45 minut a pečeme při 150´C.
Po 45 minutách troubu vypneme a necháme cheesecake v pootevřené troubě vychladnout.
Rozpustíme čokoládu s máslem a polijeme vychladnutý cheesecake a posypeme rozdrcenými pistáciemi.
Necháme vychladnout, ztuhnout a poté můžeme podávat.