0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

Bebe sušenky 250g (3x čokoládové, 2x oříškové)

Mandle 50g

Máslo 50g

 

Náplň:

Philadelphia Light 2x125 g

Tvaroh nízkotučný vanička 250g

Zakysaná smetana 180g

Vajíčko 1ks

Vanilkové aroma - pár kapek

Matcha zelený čaj 4g

Pistácie 50g

Hladká mouka 2 lžíce

Cukr 50g + med

Citronová štáva a kůra 1/2 citrónu

Poleva:

Čokoláda hořká 3 větší čtverečky

Máslo 10g

Pistácie - pár ks na posypání

Klasickou dortovou formu vyložíme pečícím papírem a odstřihneme papír, co přesahuje formu. Bebe sušenky a madle rozmixujeme. Nasypeme do formy a zalijeme rozpuštěným máslem. Spojíme vše dohromady a natlačíme do formy. Pečeme 12 minut na 180´C.

Po upečení necháme korpus vychladnout.

Smícháme suroviny na náplň, přidáme na drobno rozmixované pistácie a vše pořádně promícháme. Osladíme 50 g cukrem a zbytek dle potřeby sladíme medem. Nalijeme na vychladnutý korpus. Dáme péct na 45 minut a pečeme při 150´C.

Po 45 minutách troubu vypneme a necháme cheesecake v pootevřené troubě vychladnout.

Rozpustíme čokoládu s máslem a polijeme vychladnutý cheesecake a posypeme rozdrcenými pistáciemi.

Necháme vychladnout, ztuhnout a poté můžeme podávat.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč