Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou a kardamonem

Popis receptu: 

S tímhle cheesecakem zapomenete na všechny diety. Je nadýchaný, jemný a hlavně návykový.

Nejlépe chutná druhý den. Počítejte s tím, že jeden kousek k nedělní kávě vám stačit nebude :).

Autor: Gabriela Pluhařová
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    180g máslové sušenky 

    80g másla

    50g hořká čokoláda

    Náplň:

    300g sýr philadelphia originál 

    100 g zakysaná smetana

    200g smetana ke šlehání

    150g cukr moučka

    10g želatina plátky

    30g pistáciová pasta

    200g bílá čokoláda

    3g kardamon

    Zdobení:

    pistácie

    bílá čokoláda

Příprava jídla

Na korpus si rozdrtíme sušenky, které smícháme s rozpuštěnou čokoládou a máslem. Pořádně promícháme a takto připravenou směs napěchujeme do formy o průměru 24 cm. Uhladíme lžičkou.

Korpus vložíme do lednice ztuhnout a mezitím si připravíme náplň.

Náplň připravíme tak, že svaříme 150g smetany, kterou nalijeme do mísy s bílou čokoládou a pistáciovou pastou.Necháme minutu stát a poté pozvolna metličkou vymícháme do hadké konzistence. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a dáme do lednice alepsoň na hodinu ztuhnut. Mezitím párkrát promícháme.

Když je pistáciový krém vychladlý,namočíme si želatinové plátky do studené vody. Vyšleháme sýr, zbytek smetany, cukr a kardamon do nadýchané pěny. Přidáme pistáciový krém a vyšleháme do pevné konzistence. 

Naboptnalé želatinové plátky si roztopíme s trochou vody a smícháme s krémem. Naneseme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.

Krém vyndáme z formy, ozdobíme drcenými pistáciemi a bílou čokoládou.

Počkejte na ochutnání do druhého dne a budete ještě více překvapeni chutí.

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
:-)

Přidat komentář