Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou a kardamonem

Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou a kardamonem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

180g máslové sušenky 

80g másla

50g hořká čokoláda

Náplň:

300g sýr philadelphia originál 

100 g zakysaná smetana

200g smetana ke šlehání

150g cukr moučka

10g želatina plátky

30g pistáciová pasta

200g bílá čokoláda

3g kardamon

Zdobení:

pistácie

bílá čokoláda

Na korpus si rozdrtíme sušenky, které smícháme s rozpuštěnou čokoládou a máslem. Pořádně promícháme a takto připravenou směs napěchujeme do formy o průměru 24 cm. Uhladíme lžičkou.

Korpus vložíme do lednice ztuhnout a mezitím si připravíme náplň.

Náplň připravíme tak, že svaříme 150g smetany, kterou nalijeme do mísy s bílou čokoládou a pistáciovou pastou.Necháme minutu stát a poté pozvolna metličkou vymícháme do hadké konzistence. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a dáme do lednice alepsoň na hodinu ztuhnut. Mezitím párkrát promícháme.

Když je pistáciový krém vychladlý,namočíme si želatinové plátky do studené vody. Vyšleháme sýr, zbytek smetany, cukr a kardamon do nadýchané pěny. Přidáme pistáciový krém a vyšleháme do pevné konzistence. 

Naboptnalé želatinové plátky si roztopíme s trochou vody a smícháme s krémem. Naneseme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.

Krém vyndáme z formy, ozdobíme drcenými pistáciemi a bílou čokoládou.

Počkejte na ochutnání do druhého dne a budete ještě více překvapeni chutí.

Autor: Pluhařová

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit