Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou a kardamonem

Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou a kardamonem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

180g máslové sušenky 

80g másla

50g hořká čokoláda

Náplň:

300g sýr philadelphia originál 

100 g zakysaná smetana

200g smetana ke šlehání

150g cukr moučka

10g želatina plátky

30g pistáciová pasta

200g bílá čokoláda

3g kardamon

Zdobení:

pistácie

bílá čokoláda

Na korpus si rozdrtíme sušenky, které smícháme s rozpuštěnou čokoládou a máslem. Pořádně promícháme a takto připravenou směs napěchujeme do formy o průměru 24 cm. Uhladíme lžičkou.

Korpus vložíme do lednice ztuhnout a mezitím si připravíme náplň.

Náplň připravíme tak, že svaříme 150g smetany, kterou nalijeme do mísy s bílou čokoládou a pistáciovou pastou.Necháme minutu stát a poté pozvolna metličkou vymícháme do hadké konzistence. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a dáme do lednice alepsoň na hodinu ztuhnut. Mezitím párkrát promícháme.

Když je pistáciový krém vychladlý,namočíme si želatinové plátky do studené vody. Vyšleháme sýr, zbytek smetany, cukr a kardamon do nadýchané pěny. Přidáme pistáciový krém a vyšleháme do pevné konzistence. 

Naboptnalé želatinové plátky si roztopíme s trochou vody a smícháme s krémem. Naneseme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.

Krém vyndáme z formy, ozdobíme drcenými pistáciemi a bílou čokoládou.

Počkejte na ochutnání do druhého dne a budete ještě více překvapeni chutí.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit