Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pistáciový cheesecake s karamelem

Pistáciový cheesecake s karamelem

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5735 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 385 g
Tuky 426 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na sušenkový základ
sušenky 200 g
lotus
rozpuštěné
Na krém
sůl špetka
vejce 3 ks
Na karamel
voda 30 ml

Postup

1

Všechny ingredience si vytáhneme alespoň hodinu před pečením z lednice aby měly pokojovou teplotu. 

2

Dortovou formu o průměru 24cm vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a na dno trouby dáme malý pekáček naplněný vodou. 

3

Sušenky na základ si rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Tuto směs natlačíme pomocí lžíce na dno formy a dáme do lednice zatuhnout.

4

Mascarpone s philadelphií, cukrem a solí vymixujeme dohladka. Přidáme pistáciovou pastu a opět promixujeme. Po jednom a na nejnižší rychlost zapracujeme vejce. Krém nalijeme na sušenkový základ a dáme do trouby. Pečeme cca 40 minut nebo dokud nejsou kraje cheesecaku pevné a prostředek se při poklepání na formu třese jako želé. Cheesecake necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté dáme do lednice. 

5

Na karamel si dáme do malého hrnce cukr a vodu. Dáme na sporák a na mírném ohni necháme probublávat dokud směs nedosáhne jantarové barvy. Stáhneme z ohně, vmícháme máslo a vrátíme na oheň. Nyní opatrně slabým proužkem vléváme smetanu. Necháme chvíli povařit za stálého míchání aby se rozpustili případné kousky. Karamel odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout. Občas zamícháme aby se na povrchu karamelu neudělal škraloup. 

6

Cheesecake vytáhneme z lednice a nalijeme na něj karamel. Dáme zpět do lednice a ncháme ho tam nejlépe přes noc. 

7

Hotový cheesecake zdobíme dle libosti. Já použila rozdrobené sušenky a oříšky v hořké čokoládě. Dobrou chuť :) 

Apetit magazín