0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pistáciový cheesecake s karamelem

Pistáciový cheesecake s karamelem

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5735 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 385 g
Tuky 426 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na sušenkový základ
sušenky 200 g
lotus
máslo 80 g
rozpuštěné
Na krém
moučkový cukr 100 g
sůl špetka
vejce 3 ks
pistáciová pasta 100 g
Na karamel
krupicový cukr 100 g
voda 30 ml

Postup

1

Všechny ingredience si vytáhneme alespoň hodinu před pečením z lednice aby měly pokojovou teplotu. 

2

Dortovou formu o průměru 24cm vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a na dno trouby dáme malý pekáček naplněný vodou. 

3

Sušenky na základ si rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Tuto směs natlačíme pomocí lžíce na dno formy a dáme do lednice zatuhnout.

4

Mascarpone s philadelphií, cukrem a solí vymixujeme dohladka. Přidáme pistáciovou pastu a opět promixujeme. Po jednom a na nejnižší rychlost zapracujeme vejce. Krém nalijeme na sušenkový základ a dáme do trouby. Pečeme cca 40 minut nebo dokud nejsou kraje cheesecaku pevné a prostředek se při poklepání na formu třese jako želé. Cheesecake necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté dáme do lednice. 

5

Na karamel si dáme do malého hrnce cukr a vodu. Dáme na sporák a na mírném ohni necháme probublávat dokud směs nedosáhne jantarové barvy. Stáhneme z ohně, vmícháme máslo a vrátíme na oheň. Nyní opatrně slabým proužkem vléváme smetanu. Necháme chvíli povařit za stálého míchání aby se rozpustili případné kousky. Karamel odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout. Občas zamícháme aby se na povrchu karamelu neudělal škraloup. 

6

Cheesecake vytáhneme z lednice a nalijeme na něj karamel. Dáme zpět do lednice a ncháme ho tam nejlépe přes noc. 

7

Hotový cheesecake zdobíme dle libosti. Já použila rozdrobené sušenky a oříšky v hořké čokoládě. Dobrou chuť :) 

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč