Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Pistáciový cheesecake s karamelem

Popis receptu: 

Krémový cheesecake s lahodou chutí pistácií se díky své karamelové polevě skvěle doplňuje s nahořklou chutí kávy. Vaše děti si jej ovšem také zamilují :) 

Autor: Stanislava Procházková
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na sušenkový základ:

     - 200g lotus sušenek
     - 80g rozpuštěného másla

    Na krém:

     - 500g mascarpone
     - 250g krémového sýra philadelphia
     - 100g cukru moučka
     - špetka soli
     - 3 vejce od šťastných slepiček
     - 100g pistáciové pasty

    Na karamel:

     - 100g cukru krupice
     - 30ml vody
     - 30g másla
     - 50ml smetany 

     

Příprava jídla

Všechny ingredience si vytáhneme alespoň hodinu před pečením z lednice aby měly pokojovou teplotu. 

1. Dortovou formu o průměru 24cm vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a na dno trouby dáme malý pekáček naplněný vodou. 

2. Sušenky na základ si rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Tuto směs natlačíme pomocí lžíce na dno formy a dáme do lednice zatuhnout.

3. Mascarpone s philadelphií, cukrem a solí vymixujeme dohladka. Přidáme pistáciovou pastu a opět promixujeme. Po jednom a na nejnižší rychlost zapracujeme vejce. Krém nalijeme na sušenkový základ a dáme do trouby. Pečeme cca 40 minut nebo dokud nejsou kraje cheesecaku pevné a prostředek se při poklepání na formu třese jako želé. Cheesecake necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté dáme do lednice. 

4. Na karamel si dáme do malého hrnce cukr a vodu. Dáme na sporák a na mírném ohni necháme probublávat dokud směs nedosáhne jantarové barvy. Stáhneme z ohně, vmícháme máslo a vrátíme na oheň. Nyní opatrně slabým proužkem vléváme smetanu. Necháme chvíli povařit za stálého míchání aby se rozpustili případné kousky. Karamel odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout. Občas zamícháme aby se na povrchu karamelu neudělal škraloup. 

5. Cheesecake vytáhneme z lednice a nalijeme na něj karamel. Dáme zpět do lednice a ncháme ho tam nejlépe přes noc. 

6. Hotový cheesecake zdobíme dle libosti. Já použila rozdrobené sušenky a oříšky v hořké čokoládě. Dobrou chuť :) 

 

REKLAMA

Přidat komentář