Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pistáciový cheesecake s malinami

Pistáciový cheesecake s malinami

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5823 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 553 g
Tuky 331 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 180 g
Krém
vejce 4 ks
pistácie
blanšírované
vanilkový extrakt 1 ČL
mandlový extrakt 1 ČL

Postup

1

Vybereme všechny suroviny, aby časem dosáhly pokojové a hlavně stejné teploty.

2

Korpus: (pečeme při teplotě 180 C, 8-10 minut - dokud nezačnou sušenky a máslo provonívat)

  • Rozehřejeme troubu na 180 C.
  • Připravíme si formu. Na spodek dáme pečící papír. Přilepíme ho na dno formy troškou másla, aby lépe držel.
  • Sušenky rozmixujeme v mixéru na jemno.
  • Zalijeme rozpuštěným máslem a pečlivě smícháme.
  • Vysypeme na dno formy, precizně a rovnoměrně upěchujeme prsty a dlaní.
  • Dáme na 8-10 minut předpéct do trouby.
  • Když vybereme sušenkový základ z trouby, snížíme teplotu v troubě na 150 C. Když forma s předpečeným korpusem zchladne, vymažeme máslem boky formy.
3

Příprava nádivky - Suroviny na krém nešleháme na vysokých otáčkách, pouze promícháváme na nižších otáčkách kuchyňského robota (příliš nadýchaný krém a bublinky jsou při cheesecake nežádoucí).

  • Vymícháme smetanový sýr s cukrem a vanilkovým cukrem na malých otáčkách – cca 5 minut, až se vše pěkně spojilo.
  • Když je třeba, zastavíme mixování, seškrábeme krém stěrkou ze stěn nádoby a pokračujeme v mixování.
  • Přidáme pistáciovou pastu a postupně po jednom kuse přidáváme celá vejce a žloutky.
  • Po každém vajíčku počkáme, dokud krém nebude pořádně promíchán.
  • Nakonec přidáme vanilkový extrakt, mandlový extrakt a šlehačkovou smetanu.
  • Na konci přidáme potravinářské zelené barvivo (přidáváme opatrně na špičku nože, abychom to s barvou nepřehnali).
  • Hotový krém párkrát bouchneme o stůl, aby zmizely bubliny a necháme cca 5-10 minut stát.
4

Pečení: (pečeme při teplotě 150 C, 1,5 hodiny ve vodní lázni - formu na pečení obalíme pečícím papírem a dvěma vrstvami silného alobalu a ponoříme do hlubokého plechu tak, aby voda sahala cca do poloviny výšky formy. Vodní koupel zajistí rovnoměrné pečení a krém bude hladký, jemný, šťavnatý a vyhneme se tak tvarohové konzistenci výsledného cheesecake.)

  • Troubu během pečení neotevíráme.
  • Když je cheesecake upečený, jeho povrch se tváří pevný, ale po zatřesení se musí chovat jako aspik.
  • Po vypnutí trouby, pootevřeme dvířka a necháme pomalu chladnout.
  • Po cca 15-20 minutách vyjmeme z trouby a když je zcela vychlazený, dáme do chladničky úplně zatuhnout.
5

Boky koláče posypeme nasekanými pistáciemi a vršek ozdobíme malinami. Velmi chutná je k cheesecaku i horká malinová omáčka s červeným vínem (maliny – mohou být i mražené, kvalitní malinový džem, pomerančová šťáva, červené víno, jemně zahuštěné kukuřičným škrobem a podle chuti tmavý cukr, vše provar

Autor: Kristina_2010

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč