Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Pistáciový chesecake s malinami

Popis receptu: 

Když dort děláte s láskou a s kvalitnými surovinami, bez umělých barviv a aromat, vznikne z toho vždy něco  skvělého.

Ale pokud spojíte nakyslé maliny, pistácie a  krémový sýr ... nemůže z toho vzniknout nic jiného než dort, na kterém vzniká závislost.

Autor: Hana Řehořková
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus :

    150g máslových sušenek

    100g másla

    Krém:

    1 balení Philadelphia (250g)

    500g mascarpone

    200g smetany na šlehání

    150g cukru moučka

    70g 100% pistáciové pasty (k sehnání v cukrářských e-shopech)

    Malinové želé:

    6 plátků želatiny

    200 g mražených malin

    cukr dle chuti

    100ml vody

    Ozdoba:

    sušené maliny mrazem

    sekané pistácie

Příprava jídla

 

Mražené maliny zasypeme cukrem a zalejeme horkou vodou. Necháme povolit (můžeme dát ohřát do mikrovlné trouby, aby se rychleji povolily). Maliny rozmixujeme a  vložíme želatinu aby nabobtnala.

Máslové sušenky rozdrtíme a přidáme rozpuštěné máslo.  Dortovou formu o průměru 23cm vyložíme pečícím papírem a na dno dáme rozdrcené sušenky s máslem a umačkáme po dně formy lžící. Takto hotový korpus necháme ztuhnout v lednici cca 15min.

Do šlehače nalejeme smetanu, přidáme cukr, 100% pistáciovou pastu, mascarpone a Philadelphiu. Vše vyšleháme do tuha.

Vyšlehaný pistáciový krém vložíme do formy, ve které už je ztuhlý sušenkový základ a uhladíme do rovna a dáme zpět do lednice tuhnout.

Maliny s nabobtnanou želatino rozehřejeme buď v mikrovlné troubě nebo v hrnci na plotně. Rozehříváme pomalu, aby směs nevřela, ale pomalu se zahřívala. Směs stále mícháme, aby se želatina pěkně rozpustila. Maliny s rozpuštěnou želatinou přecedíme přes cedník, aby sme zbavili směs zrníček a případných kousků nerozpuštěné želatiny. Schladlé maliny nalejem na připravený vychlazený chesecake a dáme chladit ještě na cca 3-4hod.

Vychladlý a ztuhlý chesecake vyjmene z formy, boky obsypeme malinami sušenými mrzem (můžeme použít i hořkou čokoládu ) a vrch doru ozdobíme sekanými pistáciemi.

REKLAMA

Přidat komentář