Pistáciový chesecake s malinami

Pistáciový chesecake s malinami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus :

150g máslových sušenek

100g másla

Krém:

1 balení Philadelphia (250g)

500g mascarpone

200g smetany na šlehání

150g cukru moučka

70g 100% pistáciové pasty (k sehnání v cukrářských e-shopech)

Malinové želé:

6 plátků želatiny

200 g mražených malin

cukr dle chuti

100ml vody

Ozdoba:

sušené maliny mrazem

sekané pistácie

 

Mražené maliny zasypeme cukrem a zalejeme horkou vodou. Necháme povolit (můžeme dát ohřát do mikrovlné trouby, aby se rychleji povolily). Maliny rozmixujeme a  vložíme želatinu aby nabobtnala.

Máslové sušenky rozdrtíme a přidáme rozpuštěné máslo.  Dortovou formu o průměru 23cm vyložíme pečícím papírem a na dno dáme rozdrcené sušenky s máslem a umačkáme po dně formy lžící. Takto hotový korpus necháme ztuhnout v lednici cca 15min.

Do šlehače nalejeme smetanu, přidáme cukr, 100% pistáciovou pastu, mascarpone a Philadelphiu. Vše vyšleháme do tuha.

Vyšlehaný pistáciový krém vložíme do formy, ve které už je ztuhlý sušenkový základ a uhladíme do rovna a dáme zpět do lednice tuhnout.

Maliny s nabobtnanou želatino rozehřejeme buď v mikrovlné troubě nebo v hrnci na plotně. Rozehříváme pomalu, aby směs nevřela, ale pomalu se zahřívala. Směs stále mícháme, aby se želatina pěkně rozpustila. Maliny s rozpuštěnou želatinou přecedíme přes cedník, aby sme zbavili směs zrníček a případných kousků nerozpuštěné želatiny. Schladlé maliny nalejem na připravený vychlazený chesecake a dáme chladit ještě na cca 3-4hod.

Vychladlý a ztuhlý chesecake vyjmene z formy, boky obsypeme malinami sušenými mrzem (můžeme použít i hořkou čokoládu ) a vrch doru ozdobíme sekanými pistáciemi.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Tipy redakce

Zažijte party s lahůdkami od moře

Ne každý se letos vydává k moři, proto možná nastal čas přiblížit si Středomoří s pomocí typických chutí. Co takhle připravit si lahodné přímořské pokrmy u vás doma? Pojďme se společně podívat na jednoduché pokrmy, které vás během...
  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Obchod Apetit