0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pistáciový chesecake s malinami

Pistáciový chesecake s malinami

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus :

150g máslových sušenek

100g másla

Krém:

1 balení Philadelphia (250g)

500g mascarpone

200g smetany na šlehání

150g cukru moučka

70g 100% pistáciové pasty (k sehnání v cukrářských e-shopech)

Malinové želé:

6 plátků želatiny

200 g mražených malin

cukr dle chuti

100ml vody

Ozdoba:

sušené maliny mrazem

sekané pistácie

 

Mražené maliny zasypeme cukrem a zalejeme horkou vodou. Necháme povolit (můžeme dát ohřát do mikrovlné trouby, aby se rychleji povolily). Maliny rozmixujeme a  vložíme želatinu aby nabobtnala.

Máslové sušenky rozdrtíme a přidáme rozpuštěné máslo.  Dortovou formu o průměru 23cm vyložíme pečícím papírem a na dno dáme rozdrcené sušenky s máslem a umačkáme po dně formy lžící. Takto hotový korpus necháme ztuhnout v lednici cca 15min.

Do šlehače nalejeme smetanu, přidáme cukr, 100% pistáciovou pastu, mascarpone a Philadelphiu. Vše vyšleháme do tuha.

Vyšlehaný pistáciový krém vložíme do formy, ve které už je ztuhlý sušenkový základ a uhladíme do rovna a dáme zpět do lednice tuhnout.

Maliny s nabobtnanou želatino rozehřejeme buď v mikrovlné troubě nebo v hrnci na plotně. Rozehříváme pomalu, aby směs nevřela, ale pomalu se zahřívala. Směs stále mícháme, aby se želatina pěkně rozpustila. Maliny s rozpuštěnou želatinou přecedíme přes cedník, aby sme zbavili směs zrníček a případných kousků nerozpuštěné želatiny. Schladlé maliny nalejem na připravený vychlazený chesecake a dáme chladit ještě na cca 3-4hod.

Vychladlý a ztuhlý chesecake vyjmene z formy, boky obsypeme malinami sušenými mrzem (můžeme použít i hořkou čokoládu ) a vrch doru ozdobíme sekanými pistáciemi.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč