Mražené maliny zasypeme cukrem a zalejeme horkou vodou. Necháme povolit (můžeme dát ohřát do mikrovlné trouby, aby se rychleji povolily). Maliny rozmixujeme a vložíme želatinu aby nabobtnala.
Máslové sušenky rozdrtíme a přidáme rozpuštěné máslo. Dortovou formu o průměru 23cm vyložíme pečícím papírem a na dno dáme rozdrcené sušenky s máslem a umačkáme po dně formy lžící. Takto hotový korpus necháme ztuhnout v lednici cca 15min.
Do šlehače nalejeme smetanu, přidáme cukr, 100% pistáciovou pastu, mascarpone a Philadelphiu. Vše vyšleháme do tuha.
Vyšlehaný pistáciový krém vložíme do formy, ve které už je ztuhlý sušenkový základ a uhladíme do rovna a dáme zpět do lednice tuhnout.
Maliny s nabobtnanou želatino rozehřejeme buď v mikrovlné troubě nebo v hrnci na plotně. Rozehříváme pomalu, aby směs nevřela, ale pomalu se zahřívala. Směs stále mícháme, aby se želatina pěkně rozpustila. Maliny s rozpuštěnou želatinou přecedíme přes cedník, aby sme zbavili směs zrníček a případných kousků nerozpuštěné želatiny. Schladlé maliny nalejem na připravený vychlazený chesecake a dáme chladit ještě na cca 3-4hod.
Vychladlý a ztuhlý chesecake vyjmene z formy, boky obsypeme malinami sušenými mrzem (můžeme použít i hořkou čokoládu ) a vrch doru ozdobíme sekanými pistáciemi.