Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,5 (27x)
12. 3. 2018
Pistáciový chesecake s malinami
Pistáciový chesecake s malinami


Snadné
< 60 min
4,5 (27x)

 

Mražené maliny zasypeme cukrem a zalejeme horkou vodou. Necháme povolit (můžeme dát ohřát do mikrovlné trouby, aby se rychleji povolily). Maliny rozmixujeme a  vložíme želatinu aby nabobtnala.

Máslové sušenky rozdrtíme a přidáme rozpuštěné máslo.  Dortovou formu o průměru 23cm vyložíme pečícím papírem a na dno dáme rozdrcené sušenky s máslem a umačkáme po dně formy lžící. Takto hotový korpus necháme ztuhnout v lednici cca 15min.

Do šlehače nalejeme smetanu, přidáme cukr, 100% pistáciovou pastu, mascarpone a Philadelphiu. Vše vyšleháme do tuha.

Vyšlehaný pistáciový krém vložíme do formy, ve které už je ztuhlý sušenkový základ a uhladíme do rovna a dáme zpět do lednice tuhnout.

Maliny s nabobtnanou želatino rozehřejeme buď v mikrovlné troubě nebo v hrnci na plotně. Rozehříváme pomalu, aby směs nevřela, ale pomalu se zahřívala. Směs stále mícháme, aby se želatina pěkně rozpustila. Maliny s rozpuštěnou želatinou přecedíme přes cedník, aby sme zbavili směs zrníček a případných kousků nerozpuštěné želatiny. Schladlé maliny nalejem na připravený vychlazený chesecake a dáme chladit ještě na cca 3-4hod.

Vychladlý a ztuhlý chesecake vyjmene z formy, boky obsypeme malinami sušenými mrzem (můžeme použít i hořkou čokoládu ) a vrch doru ozdobíme sekanými pistáciemi.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu