0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pita chléb

Pita chléb

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1894 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 320 g
Tuky 24 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava pita chleba je poměrně jednoduchá. Pokud máte rádi plněné chlebové placky, kebab či falafel, pak by ve vašem repertoáru neměl chybět. Stačí trošku trpělivosti a domácí pita chléb je na světě. Rozdíl určitě poznáte.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
voda 250 ml
olivový olej 1 PL
droždí 5 g
sůl 0.5 ČL

Postup

1

Do připravené větší mísy prosejeme mouku, přisypeme sušené kvasnice, sůl a suché suroviny důkladně promícháme.

2

Uprostřed směsi uděláme důlek a přilijeme vlažnou vodu a olivový olej. Od středu do vody postupně vmícháme ostatní mouku, dokud nezískáme celistvou lepivou kouli těsta.

3

Těsto je třeba dobře propracovat, dokud nebude vláčné a nepřesntaně lepit. Trvá to asi 5-10 minut.

 
4

Potom mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě odpočívat cca 30 minut.

5

Troubu mezitím zahřejeme na 250 °C.

6

Z těsta postupně odebíráme větší kuličky o velikosti asi 50g. Ty rozválíme na asi 0,5 cm silné placky, které necháme ještě dalších 10 minut odpočinout.

7

Placky přendáme na plech a pečeme v rozpálené troubě asi 10 až 15 minut - dokud nezískají zlatavou barvu.

8

Upečený pita chléb ještě horký dáme do igelitového sáčku a dobře uzavřeme. Díky tomu zůstane vláčný.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....

Obchod Apetit