0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pita chléb

Pita chléb

Hodnocení receptu
4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1894 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 320 g
Tuky 24 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava pita chleba je poměrně jednoduchá. Pokud máte rádi plněné chlebové placky, kebab či falafel, pak by ve vašem repertoáru neměl chybět. Stačí trošku trpělivosti a domácí pita chléb je na světě. Rozdíl určitě poznáte.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
voda 250 ml
olivový olej 1 PL
droždí 5 g
sůl 0.5 ČL

Postup

1

Do připravené větší mísy prosejeme mouku, přisypeme sušené kvasnice, sůl a suché suroviny důkladně promícháme.

2

Uprostřed směsi uděláme důlek a přilijeme vlažnou vodu a olivový olej. Od středu do vody postupně vmícháme ostatní mouku, dokud nezískáme celistvou lepivou kouli těsta.

3

Těsto je třeba dobře propracovat, dokud nebude vláčné a nepřesntaně lepit. Trvá to asi 5-10 minut.

 
4

Potom mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě odpočívat cca 30 minut.

5

Troubu mezitím zahřejeme na 250 °C.

6

Z těsta postupně odebíráme větší kuličky o velikosti asi 50g. Ty rozválíme na asi 0,5 cm silné placky, které necháme ještě dalších 10 minut odpočinout.

7

Placky přendáme na plech a pečeme v rozpálené troubě asi 10 až 15 minut - dokud nezískají zlatavou barvu.

8

Upečený pita chléb ještě horký dáme do igelitového sáčku a dobře uzavřeme. Díky tomu zůstane vláčný.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit