Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pita chléb

Pita chléb

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1894 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 320 g
Tuky 24 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava pita chleba je poměrně jednoduchá. Pokud máte rádi plněné chlebové placky, kebab či falafel, pak by ve vašem repertoáru neměl chybět. Stačí trošku trpělivosti a domácí pita chléb je na světě. Rozdíl určitě poznáte.

Suroviny

voda 250 ml
olivový olej 1 PL
sůl ½ ČL

Postup

1

Do připravené větší mísy prosejeme mouku, přisypeme sušené kvasnice, sůl a suché suroviny důkladně promícháme.

2

Uprostřed směsi uděláme důlek a přilijeme vlažnou vodu a olivový olej. Od středu do vody postupně vmícháme ostatní mouku, dokud nezískáme celistvou lepivou kouli těsta.

3

Těsto je třeba dobře propracovat, dokud nebude vláčné a nepřesntaně lepit. Trvá to asi 5-10 minut.

 
4

Potom mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě odpočívat cca 30 minut.

5

Troubu mezitím zahřejeme na 250 °C.

6

Z těsta postupně odebíráme větší kuličky o velikosti asi 50g. Ty rozválíme na asi 0,5 cm silné placky, které necháme ještě dalších 10 minut odpočinout.

7

Placky přendáme na plech a pečeme v rozpálené troubě asi 10 až 15 minut - dokud nezískají zlatavou barvu.

8

Upečený pita chléb ještě horký dáme do igelitového sáčku a dobře uzavřeme. Díky tomu zůstane vláčný.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč