Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza 4x jinak
Pizza 4x jinak
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza 4x jinak

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 45 minut Snadné Na 4 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6058 kcal
Bílkoviny 302 g
Sacharidy 681 g
Tuky 214 g
Vláknina 122 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza je vždy trefa do černého. Osvědčený recept na ni je tedy dobré mít ve svém kuchařském repertoáru. Pizzou potěšíte celou rodinu a navíc si na obložení každý může zvolit suroviny, které má rád a které jsou právě k dispozici. 

Související recepty

Suroviny

Na těsto
droždí čerstvé 21 g
1/2 kostky
typ 00 + navíc trocha na podsypání
sůl 37 g
Na rajčatový základ na 4 pizzy
sůl
olivový olej
na zakápnutí
Margherita
na kolečka
bazalka
Capricciosa
na kolečka
šunka 100 g
nejlépe od kosti
nakládané artyčoky z konzervy
nakrájené na plátky
Picante
na kolečka
salám 100 g
pikantní, na kolečka
na kolečka
Prosciutto e rucola
na kolečka
crudo
rukola 1 hrst
na ozdobení

Postup

1

Z mouky, soli, droždí a cca 600 ml vody vypracujte hladké, pružné těsto. Rozdělte ho na 4 díly a vytvořte bochánky. Přikryjte je potravinářskou fólií a nechte 3 hodiny kynout (těsto můžete dát do lednice, zadělat tak můžete v poledne a kynout bude do večera).

2

Rozmixujte rajčata se solí.

3

Troubu zapněte na maximum a rozehřejte v ní železnou pánev či pizza kámen. Každý ze 4 bochánků roztlačte na pomoučené ploše prsty a dlaní na placku. Tu přesuňte na pečicí papír připravený na podložce. Potřete ji rajčatovým pyré. Poklaďte surovinami podle zvolené varianty a zakápněte olejem. Pizzu opatrně přesuňte i s papírem na rozpálený kámen či plech a pečte dozlatova 5–15 minut dle teploty v troubě. Zbylé dva bochánky těsta můžete upéct jen tak. Těsto totiž chutná i samotné!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...