Pizza je vždy trefa do černého. Osvědčený recept na ni je tedy dobré mít ve svém kuchařském repertoáru. Pizzou potěšíte celou rodinu a navíc si na obložení každý může zvolit suroviny, které má rád a které jsou právě k dispozici.
Suroviny
Postup
Z mouky, soli, droždí a cca 600 ml vody vypracujte hladké, pružné těsto. Rozdělte ho na 4 díly a vytvořte bochánky. Přikryjte je potravinářskou fólií a nechte 3 hodiny kynout (těsto můžete dát do lednice, zadělat tak můžete v poledne a kynout bude do večera).
Rozmixujte rajčata se solí.
Troubu zapněte na maximum a rozehřejte v ní železnou pánev či pizza kámen. Každý ze 4 bochánků roztlačte na pomoučené ploše prsty a dlaní na placku. Tu přesuňte na pečicí papír připravený na podložce. Potřete ji rajčatovým pyré. Poklaďte surovinami podle zvolené varianty a zakápněte olejem. Pizzu opatrně přesuňte i s papírem na rozpálený kámen či plech a pečte dozlatova 5–15 minut dle teploty v troubě. Zbylé dva bochánky těsta můžete upéct jen tak. Těsto totiž chutná i samotné!