Luxusní pizza pro vegetariány a milovníky hub
Suroviny
základní těsto
1
česnek
2
stroužky
nasekaný
šalvěj
20
ks
lístky, nasekané
houby
400
g
lesní, čerstvé, žampiony, pokrájené
olivový olej
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
smetana ke šlehání
100
ml
parmazán
100
g
strouhaný
Postup
1
Česnek, šalvěj a houby poduste na oleji. Osolte, opepřete a zalijte smetanou.
2
Nechte bublat do zhoustnutí, asi dvě minuty.
3
Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty.
4
Na ně rozložte houbovou směs, posypte parmazánem a v troubě předehřáté na 250 °C pečte deset až dvanáct minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů )