Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza melanzane
Pizza melanzane
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza melanzane

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3308 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 56 g
Tuky 290 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá domácí pizza s opečeným lilkem, bazalkou, rajčaty a mozzarellou

Suroviny

lilek 1 ks
větší
sůl
sugo
pokrájená na kostky
bazalka 1 svazek
rostlinný olej
olivový olej
panenský

Postup

1

Lilek omyjte a i se slupkou nakrájejte na kostky 1 × 1 cm. Silně osolte a nechte na cedníku hodinu vypotit. Opláchněte pod tekoucí vodou a dobře osušte v papírové utěrce. Na rozehřátém rostlinném oleji pak lilek za stálého míchání opečte dočervena. Nechte okapat na papírové utěrce.

Slaninu rozložte na pečicí papír a dvě minuty pražte v troubě pod grilem. Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty. Na ně rozložte zvolený rajčatový základ (pokud jste si vybrali některý ze tří expresních, osolte ho). Obložte lilkem, mozzarellou a lístky bazalky.

2

Pokapejte olivovým olejem a upečte v troubě předehřáté na 250 °C. Ozdobte slaninou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín