Skvělá domácí pizza s opečeným lilkem, bazalkou, rajčaty a mozzarellou
Suroviny
lilek
1
ks
větší
sůl
anglická slanina
4
plátků
těsto na pizzu
1
bal
sugo
mozzarella
250
g
pokrájená na kostky
bazalka
1
svazek
rostlinný olej
olivový olej
panenský
Postup
1
Lilek omyjte a i se slupkou nakrájejte na kostky 1 × 1 cm. Silně osolte a nechte na cedníku hodinu vypotit. Opláchněte pod tekoucí vodou a dobře osušte v papírové utěrce. Na rozehřátém rostlinném oleji pak lilek za stálého míchání opečte dočervena. Nechte okapat na papírové utěrce.
Slaninu rozložte na pečicí papír a dvě minuty pražte v troubě pod grilem. Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty. Na ně rozložte zvolený rajčatový základ (pokud jste si vybrali některý ze tří expresních, osolte ho). Obložte lilkem, mozzarellou a lístky bazalky.
2
Pokapejte olivovým olejem a upečte v troubě předehřáté na 250 °C. Ozdobte slaninou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů )