0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza s česnekovými výhonky, bramborami, ořechy a sýrem

Pizza s česnekovými výhonky, bramborami, ořechy a sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1950 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 276 g
Tuky 63 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemáte-li po ruce česnekové výhonky, můžete místo nich použít třeba mléčný česnek – takový, který připomíná spíš jarní cibulky – nakrájený podélně na plátky anebo jen stroužky, je-li už vyzrálejší.

Suroviny

těsto na pizzu 450 g
domácí (viz Něco navíc), chlazené nebo mražené (to nechte 30 minut povolit při pokojové teplotě)
brambory 3 ks
středně velké, lojovité, varný typ A, omyté, v celku
mouka pšeničná hladká
na poprášení
olivový olej
na pokropení
sůl vločková
vlašské ořechy 2 hrsti
sýr s modrou plísní 50 g
podle chuti, rozdrobený
8 ks
česnekové výhonky

1 Chcete-li použít domácí těsto, začněte jím a nechte ho kynout. Nejméně půl hodiny předem začněte předehřívat troubu na 240 °C. Deset minut předem si dejte do trouby předehřát plech.

2 Brambory zalijte v rendlíku vodou, přiveďte k varu a nechte vařit doměkka, až jimi snadno projede vidlička. Sceďte, nechte trochu zchladnout a pak nakrájejte na cca 0,5cm plátky (lze je uvařit i předem).

3 Až bude trouba dostatečně předehřátá a těsto vykynuté či připravené, na mírně pomoučněné ploše či přímo na pečicím papíru z něj vyválejte placku o průměru cca 36 cm. Těsto kromě asi 2,5cm okrajů rovnoměrně poklaďte bramborami, pokropte olejem a osolte. Posypte ořechy a sýrem. Česnekové výhonky omastěte trochou olivového oleje a osolte. Pak jimi posypte pizzu. Přesuňte ji na nahřátý plech a pečte, až okraje zezlátnou a naskáčou na nich puchýře a výhonky se prohřejí – asi 10 minut.

NĚCO NAVÍC 
Na těsto na pizzu rozdrobte 10 g droždí (1/4 kostky) a rozmíchejte s trochou vlažné vody a 1/4 lžičky krupicového cukru. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte 250 g polohrubé mouky nebo 275 g hladké mouky na pizzu, 1/2 lžičky soli, vzešlý kvásek a 2,5 lžíce panenského olivového oleje. Postupně přilévejte asi 150 ml vlažné vody a propracovávejte, až vznikne soudržné těsto. To přemístěte na pomoučněný vál a důkladně prohněťte, aby bylo pružné a nelepilo se. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1,5–2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč