0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza se špenátem a slaninou

Pizza se špenátem a slaninou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6234 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 33 g
Tuky 578 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivá domácí pizza nasytí a vyvolá prosluněné vzpomínky...

Suroviny

základní těsto 1 ks
jedna dávka
mozzarella 250 g
špenát 600 g
listový špenát krátce podušený, osolený, vymačkaný
anglická slanina 8 plátků
sýr feta 250 g
rozdrobený
tymián
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej
panenský

1 Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty. Na těsto rozložte okapané plátky mozzarelly a osolte je. Přidejte vymačkaný špenát a slaninu. Posypte fetou, okořeňte tymiánem i pepřem a pokapejte olejem. V troubě předehřáté na 250 °C pečte asi deset až dvanáct minut, až okraje zezlátnou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit