Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza se špenátem a slaninou

Pizza se špenátem a slaninou

3.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6234 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 33 g
Tuky 578 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivá domácí pizza nasytí a vyvolá prosluněné vzpomínky...

Suroviny

základní těsto 1 ks
jedna dávka
listový špenát krátce podušený, osolený, vymačkaný
rozdrobený
tymián
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej
panenský

Postup

1

Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty. Na těsto rozložte okapané plátky mozzarelly a osolte je. Přidejte vymačkaný špenát a slaninu. Posypte fetou, okořeňte tymiánem i pepřem a pokapejte olejem.

2

V troubě předehřáté na 250 °C pečte asi deset až dvanáct minut, až okraje zezlátnou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Komentáře

09.09.2017 02:40

Vyzkoušejte toto těsto na pizzu já ho též vyzkouším.

Apetit magazín