Pizza se špenátem a slaninou

Pizza se špenátem a slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6234 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 33 g
Tuky 578 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivá domácí pizza nasytí a vyvolá prosluněné vzpomínky...

Suroviny

základní těsto 1 ks
jedna dávka
mozzarella 250 g
špenát 600 g
listový špenát krátce podušený, osolený, vymačkaný
anglická slanina 8 plátků
sýr feta 250 g
rozdrobený
tymián
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej
panenský

1 Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty. Na těsto rozložte okapané plátky mozzarelly a osolte je. Přidejte vymačkaný špenát a slaninu. Posypte fetou, okořeňte tymiánem i pepřem a pokapejte olejem. V troubě předehřáté na 250 °C pečte asi deset až dvanáct minut, až okraje zezlátnou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit