Poctivá domácí pizza nasytí a vyvolá prosluněné vzpomínky...
Suroviny
základní těsto
1
ks
jedna dávka
mozzarella
250
g
špenát
600
g
listový špenát krátce podušený, osolený, vymačkaný
anglická slanina
8
plátků
sýr feta
250
g
rozdrobený
tymián
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej
panenský
Postup
1
Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty. Na těsto rozložte okapané plátky mozzarelly a osolte je. Přidejte vymačkaný špenát a slaninu. Posypte fetou, okořeňte tymiánem i pepřem a pokapejte olejem.
2
V troubě předehřáté na 250 °C pečte asi deset až dvanáct minut, až okraje zezlátnou.
Komentáře
Vyzkoušejte toto těsto na pizzu já ho též vyzkouším.