Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza větrníky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 89
Do 30 minut Velmi snadné na cca 12 větrníků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1246 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 47 g
Tuky 87 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza šneci z listového těsta jsou jednoduché na přípravu a jejich náplň lze lehce obměnit podle toho, co vám chutná. Jsou senzačním pohoštěním na párty nebo jako svačina na cesty. Na recept vám stačí jen pár surovin a klidně upotřebíte i zbytky sýra, šunky nebo jiné uzeniny.

Suroviny

rajčatová omáčka hotová 6 PL
šunka 100 g
plátky
čedar 100 g
nastrouhaný
vejce 1 ks
oregano 1 PL
sušené, nebo jiné bylinky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 až 200 °C. Listové těsto rozválejte na tenký plát a rozetřete na něj již hotovou omáčku. Pak na ni naskládejte plátky šunky a posypte je nastrouhaným sýrem.

2

Poté těsto opatrně a pevně srolujte do tvaru šišky, aby se nerozjelo, a vložte na 10 minut do lednice. Po vychladnutí šišku nakrájejte na tenké plátky (vzniknou malé větrníky), potřete je rozšlehaným vejcem, posypte bylinkami a vložte do rozpálené trouby. Pečte 12–15 minut.

NĚCO NAVÍC
Podávejte teplé, nebo vychladlé a s bílým vínem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Komentáře

15.05.2018 15:37

12-15 minut tedy ani náhodou :D Ale samozřejmě záleží na těstě, jak silně je rozválené a jak široké jsou plátky, a taky kolik se dá dovnitř. Doporučuji první pokus udělat od oka a často kontrolovat. Každopádně velice chutný a jednoduchý recept!

13.09.2014 16:48

Nejen, že je to jednoduché, ale báječně to chutná :-)

Apetit magazín