Pizza větrníky

Pizza větrníky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné na cca 12 větrníků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1185 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 40 g
Tuky 85 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Větrníky z listového těsta jsou jednoduché na přípravu a jejich náplň lze lehce obměnit podle toho, co vám chutná.

Suroviny

listové těsto 1 bal
6 PL
omáčky např. rajčatové
šunka 100 g
plátky
čedar 100 g
nastrouhaný
vejce 1 ks
oregano 1 PL
lze nahradit jinými sušenými bylinkami

1 Troubu předehřejte na 180 až 200 °C. Listové těsto rozválejte na tenký plát a rozetřete na něj již hotovou omáčku. Pak na ni naskládejte plátky šunky a posypte je nastrouhaným sýrem.

2 Poté těsto opatrně a pevně srolujte do tvaru šišky, aby se nerozjelo, a vložte na 10 minut do lednice. Po vychladnutí šišku nakrájejte na tenké plátky (vzniknou malé větrníky), potřete je rozšlehaným vejcem, posypte bylinkami a vložte do rozpálené trouby. Pečte 12–15 minut.

NĚCO NAVÍC
Podávejte teplé, nebo vychladlé a s bílým vínem.

 

Komentáře

František Vomáčka

12-15 minut tedy ani náhodou :D Ale samozřejmě záleží na těstě, jak silně je rozválené a jak široké jsou plátky, a taky kolik se dá dovnitř. Doporučuji první pokus udělat od oka a často kontrolovat. Každopádně velice chutný a jednoduchý recept!

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit