Větrníky z listového těsta jsou jednoduché na přípravu a jejich náplň lze lehce obměnit podle toho, co vám chutná.
Suroviny
listové těsto
1
bal
rajčatová omáčka hotová
6
PL
šunka
100
g
plátky
čedar
100
g
nastrouhaný
vejce
1
ks
oregano
1
PL
nebo jiné bylinky
1 Troubu předehřejte na 180 až 200 °C. Listové těsto rozválejte na tenký plát a rozetřete na něj již hotovou omáčku. Pak na ni naskládejte plátky šunky a posypte je nastrouhaným sýrem.
2 Poté těsto opatrně a pevně srolujte do tvaru šišky, aby se nerozjelo, a vložte na 10 minut do lednice. Po vychladnutí šišku nakrájejte na tenké plátky (vzniknou malé větrníky), potřete je rozšlehaným vejcem, posypte bylinkami a vložte do rozpálené trouby. Pečte 12–15 minut.
NĚCO NAVÍC
Podávejte teplé, nebo vychladlé a s bílým vínem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slané pečení: 10 receptů na party hity (10 receptů)
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů)
- 24 skvělých slaných receptů z listového těsta(24 receptů)
Komentáře
13.09.2014 16:48
Nejen, že je to jednoduché,
Nejen, že je to jednoduché, ale báječně to chutná :-)
15.05.2018 15:37
12-15 minut tedy ani náhodou
12-15 minut tedy ani náhodou :D Ale samozřejmě záleží na těstě, jak silně je rozválené a jak široké jsou plátky, a taky kolik se dá dovnitř. Doporučuji první pokus udělat od oka a často kontrolovat. Každopádně velice chutný a jednoduchý recept!