0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Placky z pohanky se zelným salátem

Placky z pohanky se zelným salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2222 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 301 g
Tuky 63 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na placky
pohanka 250 g
vejce 2 ks
slanina 100 g
sýr 100 g
petrželka 1 PL
majoránka (drhnutá) 2 PL
tymián 1 PL
cibule 1 ks
větší
česnek 3
sůl
pepř
strouhanka
lze nahradit hladkou moukou
olivový olej
na smažení
Na zelný salát
zelí kysané
červené nebo bílé
sůl
pepř
cibule 1 ks
menší
špek

Postup

1

Placky: Uvařenou pohanku necháme vychladnout. Mezi tím si opražíme slaninku.

2

Po vychladnutí do pohanky vmícháme výše uvedené suroviny, včetně opražené slaniny a necháme cca 0,5 hod. odležet.

3

Po té uděláme z hmoty placky a pečeme do zezlátnutí.

4

Zelný salát: Kysané zelí necháme okapat. Než nám zelí okape, vyškvaříme si nakrájaný špek.

5

Do okapaného zelí vmícháme na drono nakrájenou cibuli, sůl, pepř a přidáme ještě teplý, vyškvařený špek.

Foto ilustrační, zdroj: Commons.Wikimedia.org

Autor: kohlicek

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit