Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Placky z pohanky se zelným salátem

Placky z pohanky se zelným salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2222 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 301 g
Tuky 63 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na placky
pohanka 250 g
vejce 2 ks
slanina 100 g
sýr 100 g
petrželka 1 PL
majoránka (drhnutá) 2 PL
tymián 1 PL
větší
sůl
pepř
strouhanka
lze nahradit hladkou moukou
olivový olej
na smažení
Na zelný salát
zelí kysané
červené nebo bílé
sůl
pepř
menší

Postup

1

Placky: Uvařenou pohanku necháme vychladnout. Mezi tím si opražíme slaninku.

2

Po vychladnutí do pohanky vmícháme výše uvedené suroviny, včetně opražené slaniny a necháme cca 0,5 hod. odležet.

3

Po té uděláme z hmoty placky a pečeme do zezlátnutí.

4

Zelný salát: Kysané zelí necháme okapat. Než nám zelí okape, vyškvaříme si nakrájaný špek.

5

Do okapaného zelí vmícháme na drono nakrájenou cibuli, sůl, pepř a přidáme ještě teplý, vyškvařený špek.

Foto ilustrační, zdroj: Commons.Wikimedia.org

Autor: kohlicek

Apetit magazín