Kombinaci rybího masa, kaparů a citronové kůry si zamilujete. Navíc je pokrm hotový za pár minut.
Suroviny
platýs
4
ks
filety či mořský jazyk (každý 150g)
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
mouka pšeničná hladká
6
PL
olivový olej
3
PL
jemný
máslo
85
g
citronová šťáva
1
ks
z 1 biocitronu
kapary
2
PL
Postup
1
Rybu osolte a opepřete. Obalte ji v mouce a přebytečnou oklepněte. V pánvi rozehřejte olej a ryby opékejte kůží dolů dvě minuty, pak je pomocí lopatky obraťte a opékejte ještě minutu až dvě dozlatova i po druhé straně.
2
Ryby přesuňte na nahřáté talíře. Pánev vraťte na oheň a vhoďte máslo. Až se rozpustí, přidejte citronovou šťávu, jemně strouhanou citronovou kůru a kapary. Nechte pár sekund probublat, podle chuti dosolte a rozdělte na rybu.
NĚCO NAVÍC
Pokud použijete kapary naložené v soli, před použitím je propláchněte. Kapary v octovém nálevu stačí jen scedit.