Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Platýs s kapary

Platýs s kapary

4.6/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1671 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 64 g
Tuky 114 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinaci rybího masa, kaparů a citronové kůry si zamilujete. Navíc je pokrm hotový za pár minut.

Související recepty

Suroviny

platýs 4 ks
filety či mořský jazyk (každý 150g)
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
olivový olej 3 PL
jemný
z 1 biocitronu
kapary 2 PL

Postup

1

Rybu osolte a opepřete. Obalte ji v mouce a přebytečnou oklepněte. V pánvi rozehřejte olej a ryby opékejte kůží dolů dvě minuty, pak je pomocí lopatky obraťte a opékejte ještě minutu až dvě dozlatova i po druhé straně.

2

Ryby přesuňte na nahřáté talíře. Pánev vraťte na oheň a vhoďte máslo. Až se rozpustí, přidejte citronovou šťávu, jemně strouhanou citronovou kůru a kapary. Nechte pár sekund probublat, podle chuti dosolte a rozdělte na rybu.

NĚCO NAVÍC
Pokud použijete kapary naložené v soli, před použitím je propláchněte. Kapary v octovém nálevu stačí jen scedit.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín