Recept na plněná perníková srdíčka vymyslela Míša Smolová, spoluautorka úspěšného blogu ‚Sisters Bakery‘ se svou sestrou a dodnes je to jeden z jejich nejsdílenějších a nejúspěšnějších receptů vůbec. Záměrem bylo napodobit kupované plněné perníčky, a podle ohlasů od svých příznivců je zřejmé, že se jim to povedlo. Posuďte sami...
Suroviny
Postup
Cukr, med a máslo dejte do menšího hrnce a na mírném plameni za občasného míchání zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté stáhněte z plotny.
Přidejte sůl a perníkové koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo v celé směsi. Přidejte rozšlehaná vejce a znovu promíchejte.
Mouku, kakao a jedlou sodu prosejte a přilijte k nim medovou směs. Promíchejte a vypracujte tužší těsto. Během hnětení se těsto může lepit; v případě potřeby přisypte trochu mouky nebo si pomoučněte ruce, ale nepřehánějte to, aby perníčky nebyly příliš tuhé.
Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ideálně přes noc odpočívat v lednici.
Druhý den na lehce pomoučněném válu vyválejte těsto na tloušťku asi 3 mm a vykrajujte různé tvary, například srdíčka.
Na polovinu vykrojených tvarů dejte půl lžičky povidel (nebo zvolené zavařeniny) a přikryjte je stejným tvarem. Dbejte na to, abyste nestlačili střed (náplň by mohla vytéct). Okraje dobře přitlačte, aby náplň zůstala uvnitř.
Pečte v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C asi 12–14 minut podle velikosti perníčků. Po upečení nechte úplně vychladnout.
Na polevu si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu (případně přidejte trošku tuku) a ponořte do ní vrchní část perníčků. Polevu nechte zcela zaschnout.