Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněná perníková srdíčka
ZDROJ: Michaela Smolová, Sisters Bakery
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Na cca 30 perníčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6426 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 968 g
Tuky 204 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na plněná perníková srdíčka vymyslela Míša Smolová, spoluautorka úspěšného blogu ‚Sisters Bakery‘ se svou sestrou a dodnes je to jeden z jejich nejsdílenějších a nejúspěšnějších receptů vůbec. Záměrem bylo napodobit kupované plněné perníčky, a podle ohlasů od svých příznivců je zřejmé, že se jim to povedlo. Posuďte sami...

Související recepty

Suroviny

třtinový cukr 250 g
med 250 g
máslo 100 g
lze nahradit rostlinnou alternativou
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
švestková povidla 100 g
lze nahradit jinou pikantní zavařeninou (rybízová, malinová), množství upravte dle potřeby
tmavá čokoláda 200 g
na polití perníčků
tuk
na případné rozředění čokoládové polevy (nemusí být)

Postup

1

Cukr, med a máslo dejte do menšího hrnce a na mírném plameni za občasného míchání zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté stáhněte z plotny.

2

Přidejte sůl a perníkové koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo v celé směsi. Přidejte rozšlehaná vejce a znovu promíchejte.

3

Mouku, kakao a jedlou sodu prosejte a přilijte k nim medovou směs. Promíchejte a vypracujte tužší těsto. Během hnětení se těsto může lepit; v případě potřeby přisypte trochu mouky nebo si pomoučněte ruce, ale nepřehánějte to, aby perníčky nebyly příliš tuhé.

4

Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ideálně přes noc odpočívat v lednici.

5

Druhý den na lehce pomoučněném válu vyválejte těsto na tloušťku asi 3 mm a vykrajujte různé tvary, například srdíčka.

6

Na polovinu vykrojených tvarů dejte půl lžičky povidel (nebo zvolené zavařeniny) a přikryjte je stejným tvarem. Dbejte na to, abyste nestlačili střed (náplň by mohla vytéct). Okraje dobře přitlačte, aby náplň zůstala uvnitř.

7

Pečte v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C asi 12–14 minut podle velikosti perníčků. Po upečení nechte úplně vychladnout.

8

Na polevu si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu (případně přidejte trošku tuku) a ponořte do ní vrchní část perníčků. Polevu nechte zcela zaschnout.

Související články

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...