Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 15 min
5,0 (2x)
18. 4. 2025
Plněná vejce s lanýžovým olejem
Image Professionals
Plněná vejce s lanýžovým olejem
Image Professionals


Velmi snadné
< 15 min
5,0 (2x)

Plněná vejce s lanýžovým olejem jsou velikonoční chuťovka za pár minut. Efektní servírování ve skořápkách doplněné o řeřichu nebo mikrogreens navodí tu správnou jarní atmosféru. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 391.25 kcal
  • Bílkoviny 24.25 g
  • Sacharidy 0.25 g
  • Tuky 31.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/4

Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Da Vinci a minestrone

Leonardo da Vinci byl oblíbený organizátor hostin a slavností a jídlo považoval za umění. Byl ale vážně vegetarián?

Leonardo da Vinci – renesanční génius, který předběhl dobu. Je známý svými uměleckými díly i důmyslnými vynálezy, ale málokdo ví, že měl také hluboký zájem o gastronomii. Bez nadsázky ho můžeme označit za kulinárního experta. Jeho stravovací návyky odrážely jeho životní folozofii, která kladla důraz na zdraví, etiku a estetiku. Co jedl a jaký měl vztah k vínu a masu?