Suroviny
bramborové těsto
1
v prášku
uzené maso
250
g
vepřová konzerva
1
ks
poctivá, 98 % masa
cibule
1
ks
velká na kolečka
Postup
1
Uzené nakrájíme na malé kostičky a smícháme se 2 třetinami masa z konzervy (i se šťávou, sádlo dejte stranou). Směs je dost slaná, není třeba ji už solit.
2
Těsto připravte podle návodu na obalu a rozdělte jej na 14-16 stejnoměrných dílků.
3
Z těch vyválejte tenké placičky, naplňte lžící směsi a tvarujte knedlíky.
4
Vařte v mírně osolené vodě 15 minut.
5
Mezitím rozpalte pánev a do ní dejte zbytek vepřové konzervy. Rozmělněte vařečkou nadrobno a opékejte.
6
Po 10 minutách přidejte cibuli a ještě opékejte, dokud nezezlátne.
7
Knedlíky podávejte s masovou cibulkou a pokapejte omastkem z pánve.
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com