0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné pečené brambory s rajčaty & krevetami

Plněné pečené brambory s rajčaty & krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s rajčaty & krevetami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1779 kcal
Bílkoviny 251 g
Sacharidy 98 g
Tuky 32 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevety, bazalka, chilli, česnek a báječné pečené brambory. Vše zjemní zakysaná smetana.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
chilli paprička 1 ks
najemno nasekaná, červená
nasekaná
voda 60 ml
krevety 12 ks
nasekané, větší, předvařené
bazalka 2 PL
nasekané lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 4 ks
pečené, velké

1 Na nepřilnavé pánvi zahřejte lžíci olivového oleje na středním plameni. Vsypte prolisovaný stroužek česneku a malou, najemno nasekanou červenou chilli papričku bez semínek a minutu prohřívejte. Přidejte 2 nasekaná rajčata a přilijte 60 ml vody. Za občasného míchání 5 minut vařte, aby rajčata změkla.

2 Vsypte 12 nasekaných větších vyloupaných předvařených krevet (nebo 200 g menších krevetek), zamíchejte a nechte prohřát. Mezitím přidejte ještě 2 lžíce nasekaných bazalkových lístků, osolte a opepřete.

3 Na 4 velké pečené brambory dejte po 1 vrchovaté lžíci zakysané smetany a navrch rozdělte krevetovou směs.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč