Krevety, bazalka, chilli, česnek a báječné pečené brambory. Vše zjemní zakysaná smetana.
Suroviny
olivový olej
1
PL
česnek
1
stroužek
chilli paprička
1
ks
najemno nasekaná, červená
rajče
2
ks
nasekaná
voda
60
ml
krevety
12
ks
nasekané, větší, předvařené
bazalka
2
PL
nasekané lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory
4
ks
pečené, velké
zakysaná smetana
1
PL
Postup
1
Na nepřilnavé pánvi zahřejte lžíci olivového oleje na středním plameni. Vsypte prolisovaný stroužek česneku a malou, najemno nasekanou červenou chilli papričku bez semínek a minutu prohřívejte. Přidejte 2 nasekaná rajčata a přilijte 60 ml vody. Za občasného míchání 5 minut vařte, aby rajčata změkla.
2
Vsypte 12 nasekaných větších vyloupaných předvařených krevet (nebo 200 g menších krevetek), zamíchejte a nechte prohřát. Mezitím přidejte ještě 2 lžíce nasekaných bazalkových lístků, osolte a opepřete.
3
Na 4 velké pečené brambory dejte po 1 vrchovaté lžíci zakysané smetany a navrch rozdělte krevetovou směs.