Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4291 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 484 g
Tuky 172 g
Vláknina 105 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí plněné rozhlíčky jsou skvělé nejen k snídani, večeři, či jen tak jako svačinka, ale můžete je připravit i jako příjemné překvapení na zahradní párty. Pokud připravíte plněné rohlíčky s různými druhy náplní, bude každé sousto malým překvapením. Můžete se inspirovat nebo popustit uzdu své fantazii.

Suroviny

mléko 200 ml
droždí sušené 1 bal
cukr 1 PL
rostlinný olej 100 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sůl 1 ČL
vejce 1 ks
na potření
semínka
na posypání

Postup

1

Zahřejeme mléko a rozpustíme v něm lžíci cukru. Přidejme droždí a necháme vzejít kvásek.

2

V misce smícháme prosetou mouku s práškem do pečiva a lžičkou soli. Ve druhé misce zamícháme olej se zakysanou smetanou.

3

Do vlhké směsi přidáme připravený kvásek a do vzniklé hmoty postupně přisypáváme a zapracováváme sypké suroviny.

4

Pořádně uhněteme a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 částí. Každou rozválíme na kruh o tloušťce asi půl centrimetru a rozřízneme na 8 trojúhelníků.

5

Do základu každého trojúhelníku dáme zvolenou náplň a srolujeme směrem ke špičce. Konce můžeme přehnout směrem k sobě.

6

Připravené rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě alespoň 20 minut podkynout.

7

Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut.
 

8

Šunkovo-sýrová náplň

  • plátky šunky
  • malé špalíčky tvrdého sýra

Náplň z modrého sýra

  • sýr s modrou plísní - například niva
  • tenké plátky eidamu

Pikantní náplň

  • chilli paprička
  • na kostičky nakrájená pikantní klobása
  • kostky tvrdého sýra

Zeleninová náplň

  • na plátky nakrájená paprika
  • tekvé plátky tvrdého sýra
  • kukuřice

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: marcela.said

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...