Plněné vejce se šalotkou a jablky

Plněné vejce se šalotkou a jablky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 plněných půlek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1115 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 18 g
Tuky 79 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typicky česká velikonoční chuťovka

Suroviny

vejce 6 ks
máslo 1 PL
šalotka 1 ks
jablka 0.5 ks
petrželka 1 ČL
nasekaná
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
pepř
paprika sladká
tymián
na ozdobu

Uvařte 6 vajec natvrdo. Na 1 lžíci másla opečte dosklovita 1 šalotku nakrájenou nadrobno. Přidejte 1/2 jablka, nakrájeného na kostičky, a míchejte další minutu. Přidejte 1 lžičku nasekané petrželky a nechte vychladnout. Směs utřete se 6 vařenými žloutky, 2 lžícemi majonézy, 1 lžičkou dijonské hořčice, osolte a opepřete. Vydlabané půlky vajec poprašte mletou sladkou paprikou, naplňte je a ozdobte tymiánem.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit