Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné vejce se šalotkou a jablky

Plněné vejce se šalotkou a jablky

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 plněných půlek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1115 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 18 g
Tuky 79 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typicky česká velikonoční chuťovka

Související recepty

Suroviny

vejce 6 ks
jablko ½ ks
petrželka 1 ČL
nasekaná
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
pepř
tymián
na ozdobu

Postup

1

Uvařte 6 vajec natvrdo. Na 1 lžíci másla opečte dosklovita 1 šalotku nakrájenou nadrobno. Přidejte 1/2 jablka, nakrájeného na kostičky, a míchejte další minutu. Přidejte 1 lžičku nasekané petrželky a nechte vychladnout. Směs utřete se 6 vařenými žloutky, 2 lžícemi majonézy, 1 lžičkou dijonské hořčice, osolte a opepřete. Vydlabané půlky vajec poprašte mletou sladkou paprikou, naplňte je a ozdobte tymiánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín