Suroviny
lilek
menší, podle počtu osob
hovězí maso mleté
500
g
vepřové, hovězí, mix - podle chuti
rajče
2
ks
paprika
1
ks
žampiony
nemusí být
mléko
1
rohlíky
1
ks
sůl
pepř
vejce
3
ks
oregano
tymián
Postup
1
Lilky rozpůlíme, vydlabeme a nasolíme.
2
Mezi tím si připravíme směs. Maso smícháme s natrhaným rohlíkem, mlékem, žloutky, osolíme a přidáme koření.
3
Pak přimícháme nakrájenou zeleninu a ze 3 bílků sníh.
4
Lilky osušíme a naplníme směsí. Lilky ze spodní strany potřeme olivovým olejem a dáme do zapékací nádoby. Na 200°C zapékáme cca 20-30 min.
5
Pak můžeme ještě posypat sýrem a dát na chvíli ještě zapéct. Pokud zbyde směs dáme ji do formy a upečeme zvlášť. Podáváme s vařeným bramborem a řeckým salátem nebo tzatziky.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com