Plochý chléb s medvědím česnekem – křehký, voňavý a plný jarních chutí! Snadný recept na domácí chléb s jemnou česnekovou vůní, ideální jako příloha k polévkám, pomazánkám nebo grilovaným pokrmům. Vyzkoušejte toto jednoduché a dokonalé domácí pečivo!
Suroviny
Postup
Na těsto smíchejte droždí s moukou, cukrem, solí, olivovým olejem a cca 200 ml vlažné vody. Vypracujte hladké těsto.
Přikryjte a nechte cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě, každých přibližně 30 minut těsto přeložte.
Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Těsto vyklopte z mísy na plech a prsty rozmačkejte a roztáhněte do tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 20 x 30 cm.
Potřete pestem, poklaďte listy medvědího česneku a pokapejte ještě trochou pesta. Pečte asi 25 minut dozlatova.
Recept i fotografie převzaty z Image Professionals.