Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plochý chléb s medvědím česnekem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2377 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 261 g
Tuky 105 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plochý chléb s medvědím česnekem – křehký, voňavý a plný jarních chutí! Snadný recept na domácí chléb s jemnou česnekovou vůní, ideální jako příloha k polévkám, pomazánkám nebo grilovaným pokrmům. Vyzkoušejte toto jednoduché a dokonalé domácí pečivo!

Související recepty

Suroviny

droždí sušené 7 g
(typ 550) + navíc na podsypání
sůl 1 ČL
olivový olej 5 PL
pesto z medvědího česneku 4 PL
nebo dle potřeby

Postup

1

Na těsto smíchejte droždí s moukou, cukrem, solí, olivovým olejem a cca 200 ml vlažné vody. Vypracujte hladké těsto.

2

Přikryjte a nechte cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě, každých přibližně 30 minut těsto přeložte.

3

Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

4

Těsto vyklopte z mísy na plech a prsty rozmačkejte a roztáhněte do tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 20 x 30 cm.

5

Potřete pestem, poklaďte listy medvědího česneku a pokapejte ještě trochou pesta. Pečte asi 25 minut dozlatova.

Recept i fotografie převzaty z Image Professionals.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/3

Apetit magazín