Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Not published! Poctivé lasagne
Poctivé lasagne


< 60 min
0,0 (0x)

  • Troubu předehřejta na 220 stupňů
  • V pánvi rozehřejte olivový olej a pomalu (15 min) na něm opékejte cibuli, nastrouhanou mrkev a česnek. Ochuťte oreganem, Worcestrem, osolte a opepřete. Ve středu pánve udělejte prostor, do něj dejte mleté maso a pomalu ho rozmíchávejte, aby se pěkně rozdělilo na kousky. Opékejte dokud maso nezhnědne. Přidejte víno a až se odpaří alkohol, tak i rajčata, nechte bublat další 2-3 minuty. Nakonec přidejte mléko a odstavte ze sporáku.
  • V pánvi rozehřejte máslo, přidejte mouku a vytvořtě jíšku. Na mírném ohni přidejte třetinu mléka a metlou šlehejte, abyste zabránili vytváření hrudek. Za neustálého šlehání metlou přidejte další třetinu mléka a pak další. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Ještě další minutu povařte a pak přidejte čedar.
  • Lasagne připravte podle návodu na krabici (některé se vaří jiné ne). Na dno zapékací mísy dejte asi třetinu masa, plátky lasagní, třetinu bešamelu. Vytvořte další dvě stejné vrsvy za končené vrstvou bešamelu. Posypte parmesanem, troškou oregana, lehce osolte a opepřete.
  • V troubě pečte 20-30 minut nebo dokud nezezlátne.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu