Rychlé podzimní těstoviny s hráškem a kaštany připravíte za 25 minut. Práci si usnadníte tím, když koupíte už uvařené nebo upečené jedlé kaštany. V opačném případě se nenechte zdlouhavým loupáním odradit. Neobvyklá kombinace surovin i získá celou vaši rodinu.
Suroviny
Postup
Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a zvolna ji 3–4 minuty opékejte.
Kaštany pokrájejte, z tymiánu otrhejte lístky a pancettu nakrájejte na kostičky.
Do pánve přidejte pancettu a opékejte ji 5 minut, aby pustila tuk a byla křupavá.
Česnek nakrájejte nadrobno a spolu s kaštany, polovinou tymiánu a hráškem přidejte do pánve, 3–4 minuty opékejte.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Slijte je, ale 100 ml vody uschovejte.
Do pánve přidejte těstoviny, vodu z vaření a crème fraîche. Promíchejte a podávejte zdobené zbylým tymiánem.
NĚCO NAVÍC
- Pokud budete chtít toto jídlo povýšit, kupte chlazené papardelle.
- Crème fraîche můžete vyměnit za mascarpone, skvělá bude ale i ricotta, která celému jídlu dodá svěžest.