Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Podzimní těstoviny s hráškem a kaštany
Podzimní těstoviny s hráškem a kaštany
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Podzimní těstoviny s hráškem a kaštany

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 25 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3059 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 358 g
Tuky 137 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé podzimní těstoviny s hráškem a kaštany připravíte za 25 minut. Práci si usnadníte tím, když koupíte už uvařené nebo upečené jedlé kaštany. V opačném případě se nenechte zdlouhavým loupáním odradit. Neobvyklá kombinace surovin i získá celou vaši rodinu.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
kaštany 200 g
vařené či pečené
tymián 5 snítek
česnek 2 stroužky
mražený hrášek 200 g
pappardelle 300 g
sůl

Postup

1

Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a zvolna ji 3–4 minuty opékejte.

2

Kaštany pokrájejte, z tymiánu otrhejte lístky a pancettu nakrájejte na kostičky.

3

Do pánve přidejte pancettu a opékejte ji 5 minut, aby pustila tuk a byla křupavá.

4

Česnek nakrájejte nadrobno a spolu s kaštany, polovinou tymiánu a hráškem přidejte do pánve, 3–4 minuty opékejte.

5

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Slijte je, ale 100 ml vody uschovejte.

6

Do pánve přidejte těstoviny, vodu z vaření a crème fraîche. Promíchejte a podávejte zdobené zbylým tymiánem.

NĚCO NAVÍC

  • Pokud budete chtít toto jídlo povýšit, kupte chlazené papardelle.
  • Crème fraîche můžete vyměnit za mascarpone, skvělá bude ale i ricotta, která celému jídlu dodá svěžest.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...