Poháry s fíky a ricottou

Poháry s fíky a ricottou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3119 kcal
Bílkoviny 426 g
Cukr 192 g
Tuky 62 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna lžička nestačí...

Suroviny

400 g
zelený fík
rum 2 PL
tmavý
med 120 g
ricotta 250 g
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
želatina 3 plátky
plátková (6 g)
listové těsto 100 g
na tyčinky
moučkový cukr 40 g

1 Želatinu dejte do misky s trochou studené vody. Omyjte fíky a 2/3 oloupejte. Oloupané fíky rozmixujte s rumem. Do kastrůlku vlijte 100 ml vody, přidejte 80 g medu a fíkové pyré. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Vmíchejte vyždímanou želatinu, vypněte a za občasného míchání nechte chladnout.

Zbylé fíky nakrájejte i se slupkou na plátky. Prošlehejte ricottu, citronovou kůru a zbylých 40 ml medu na nadýchaný krém a rozdělte ho do 4 pohárků. Navrch rozdělte plátky fíků (některé zkuste přitisknout na stěny skleničky, aby vynikly), zalijte je vlažnou fíkovou směsí se želatinou a nechte v chladničce 4 hodiny ztuhnout.

Mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Rozválené listové těsto poprašte moučkovýmcukrem a nakrájejte na proužky o velikosti 2 x 8 cm. Na plechu vyloženém pečicím papírem je pečte asi 5 minut dozlatova. Nechte vychladnout a podávejte k pohárům.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit