Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3443 kcal
Bílkoviny 430 g
Sacharidy 264 g
Tuky 62 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna lžička nestačí...

Suroviny

fíky 400 g
zelené
rum 2 PL
tmavý
med 120 g
ricotta 250 g
nastrouhaná kůra
želatina 3 plátky
plátková (6 g)
na tyčinky

Postup

1

Želatinu dejte do misky s trochou studené vody. Omyjte fíky a 2/3 oloupejte. Oloupané fíky rozmixujte s rumem. Do kastrůlku vlijte 100 ml vody, přidejte 80 g medu a fíkové pyré. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Vmíchejte vyždímanou želatinu, vypněte a za občasného míchání nechte chladnout.

2

Zbylé fíky nakrájejte i se slupkou na plátky. Prošlehejte ricottu, citronovou kůru a zbylých 40 ml medu na nadýchaný krém a rozdělte ho do 4 pohárků. Navrch rozdělte plátky fíků (některé zkuste přitisknout na stěny skleničky, aby vynikly), zalijte je vlažnou fíkovou směsí se želatinou a nechte v chladničce 4 hodiny ztuhnout.

3

Mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Rozválené listové těsto poprašte moučkovýmcukrem a nakrájejte na proužky o velikosti 2 x 8 cm. Na plechu vyloženém pečicím papírem je pečte asi 5 minut dozlatova. Nechte vychladnout a podávejte k pohárům.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín