Suroviny
125g polenty
500ml vody
sůl, pepř
veganský chedar
balení serána
Mražený hrách (samozřejmě mladé hrachové lusky by byli značka ideál ale ty nebyli, tak třeba příště)
Kávová lžička másla
pár cherry rajčátek (na ozdobení)
Vodu osolíme a přivedeme k varu. Stáhnem z plamene a vsypeme do ní naváženou polentu a rychle mícháme, vrátíme na plamen a cca za 1minutu je hotovo (poznáte podle toho, ze hodně z houstne).
Vmícháme nastrouhaný chedar a necháme vychladnout. Nachystáme si plátky serána a misečku s vodou. Namočíme si ruce do vody a polívkovou lžící naneseme trochu polenty na okraj serána, upravíme do tvaru kvádru a zabalíme.
Nachystané kvádříky opečene na pánvičce, z každé strany cca 2minuty.
Ve vodě uvaříme hrášek, scedíme a přidáme lžičku másla.
Můžem podávat a je to faaakt dobry