Polentové kostičky s hráškem

Polentové kostičky s hráškem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné

Suroviny

125g polenty
500ml vody
sůl, pepř
veganský chedar
balení serána
Mražený hrách (samozřejmě mladé hrachové lusky by byli značka ideál ale ty nebyli, tak třeba příště)
Kávová lžička másla
pár cherry rajčátek (na ozdobení)

Vodu osolíme a přivedeme k varu. Stáhnem z plamene a vsypeme do ní naváženou polentu a rychle mícháme, vrátíme na plamen a cca za 1minutu je hotovo (poznáte podle toho, ze hodně z houstne).
Vmícháme nastrouhaný chedar a necháme vychladnout. Nachystáme si plátky serána a misečku s vodou. Namočíme si ruce do vody a polívkovou lžící naneseme trochu polenty na okraj serána, upravíme do tvaru kvádru a zabalíme.
Nachystané kvádříky opečene na pánvičce, z každé strany cca 2minuty.
Ve vodě uvaříme hrášek, scedíme a přidáme lžičku másla.
Můžem podávat a je to faaakt dobry

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit