0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s drůbežím masem

Polévka s drůbežím masem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2248 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 325 g
Tuky 29 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S pečivem máte vydatný, a přitom lehký oběd nebo večeři...

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, na klínky
paprika červená 1 ks
na úzké proužky
koriandr 2 ČL
mletý
chilli sušené 0.5 ČL
rýže 3 PL
lze použít zbytek už uvařené rýže
vývar kuřecí 1.5 l
kuře 250 g
lze použít zbytky kuřete nebo krůtího masa
luštěniny 300 g
konzervované bílé fazole nebo cizrna
sůl
pepř
petrželka hrst
lze nahradit koriandrem

Postup

1

Osmažte cibuli
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a za občasného promíchání na něm pět minut smažte klínky cibule.

2

Uvařte polévku
K cibuli v hrnci přidejte proužky papriky, koriandr, chilli papričky a rýži (pokud vám zbyla už uvařená, přidejte ji až do hotové polévky) a asi minutu promíchávejte.

3

Zalijte horkým vývarem, vsypte drůbeží maso a luštěniny, osolte a případně opepřete.

4

Zvyšte plamen a přiveďte polévku k varu. Pak nechte 8–10 minut probublávat mírnějším varem, až zelenina a rýže krásně změknou.

5

Posypte petrželkou či nasekaným koriandrem, podle chuti dosolte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit