Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s fazolemi a těstovinami

Do tohohle italského pokrmu se obvykle používají drobné těstovinové prstýnky zvané ditalini, ale vy si můžete vybrat, na které máte chuť, prodávají se i hvězdičky nebo třeba písmenka, která milují všechny děti!

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 velká mrkev, nahrubo
    • 1 velký řapík celeru, nahrubo
    • 3 stroužky česneku, nadrobno
    • 1/4 lžičky drcených sušených chilli papriček
    • 1 lžička italské bylinkové kořenicí směsi (koupíte například na Koreni.cz)
    • 1,5 litru drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 400 g konzerva krájených rajčat, scezená
    • 200 g polévkových těstovin typu orzo či jiné minitvary
    • 2x 400 g konzerva bílých nebo borlotti (strakatých) fazolí, scezená a propláchnutá (nebo 200–250 g suchých fazolí, předem namočených a uvařených doměkka)
    • 2 hrsti nakrájené hladkolisté petrželky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Ve větším hrnci rozehřejte na středním až silném ohni olivový olej. Vsypte cibuli, mrkev a řapíkatý celer a opékejte 2–3 minuty doměkka a cibuli dosklovita. Vsypte česnek, drcenou chilli papričku a kořenicí směs a ještě minutu opékejte.

2 Pak vlijte vývar i rajčata a přiveďte k varu. Vsypte těstoviny a přiveďte k prudkému varu. Asi 3 minuty před uplynutím doby uvedené na obalu těstovin pro konzistenci na skus (al dente) přidejte fazole a dovařte ještě 2–3 minuty. Odstavte a vmíchejte petrželku. Podle chuti osolte a opepřete.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře na žampionech

Chlebíčky s míchanými vejci a šunkou

Treska s fazolemi

Zapékané palačinky

Polévka je grunt!

Přidat komentář