Možná vás to překvapí, ale salátové listy se skvěle hodí na vaření. Výsledkem je polévka, která doslova dýchá jarem!
1 Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozehřejte olej a česnek, cibuli a oregáno na něm asi tři minuty poduste doměkka. Přilijte vývar, osolte a uveďte k varu. Vsypte těstoviny a vařte pět minut, ne zcela doměkka.
2 Salát rozeberte na jednotlivé listy, omyjte je a pokrájejte na centimetrové proužky. Přihoďte je do polévky a mírně vařte dalších pět minut.
3 Na talíři ozdobte plátky vajíčka a posypte strouhaným parmazánem.
S kopřivami
Salát můžete nahradit mladými výhonky kopřiv. Počítejte zhruba s 50 až 100 g kopřivových listů na hrnec polévky.
Komentáře