Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s jarním salátem

Polévka s jarním salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s jarním salátem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1242 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 112 g
Tuky 40 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná vás to překvapí, ale salátové listy se skvěle hodí na vaření. Výsledkem je polévka, která doslova dýchá jarem!

Suroviny

česnek 1 stroužek
olivový olej 1 PL
sůl
vývar kuřecí 1,5 l
domácí
oregano špetka
sušené
těstoviny 1 hrst
drobné, asi 50 g
salát ½ hlávky
jarní
vejce 1 ks
natvrdo
strouhaný na posypání

1 Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozehřejte olej a česnek, cibuli a oregáno na něm asi tři minuty poduste doměkka. Přilijte vývar, osolte a uveďte k varu. Vsypte těstoviny a vařte pět minut, ne zcela doměkka.

2 Salát rozeberte na jednotlivé listy, omyjte je a pokrájejte na centimetrové proužky. Přihoďte je do polévky a mírně vařte dalších pět minut.

3 Na talíři ozdobte plátky vajíčka a posyp­te strouhaným parmazánem.

S kopřivami 
Salát můžete nahradit mladými výhonky kopřiv. Počítejte zhruba s 50 až 100 g kopřivových listů na hrnec polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

23.04.2008 18:13
Do kritérií jsem si dala vegetariánská jídla, kuřecí vývar není bezmasá surovina. Jarmila
10.05.2008 01:13
Ano, tento jinak skvělý server toto zanedbává...taktéž jsem dala kritérium BEZMASÁ a vyjela i Šumivá ústřicová polévka...atp. Jinak skvělý server!
16.04.2008 09:37
Recept se nachází v č.4/07, str.57

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč