0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s jarním salátem

Polévka s jarním salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s jarním salátem

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1242 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 112 g
Tuky 40 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná vás to překvapí, ale salátové listy se skvěle hodí na vaření. Výsledkem je polévka, která doslova dýchá jarem!

Suroviny

česnek 1 stroužek
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
sůl
vývar kuřecí 1.5 l
domácí
oregano špetka
sušené
těstoviny 1 hrst
drobné, asi 50 g
salát 0.5 hlávky
jarní
vejce 1 ks
natvrdo
parmazán 50 g
strouhaný na posypání

1 Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozehřejte olej a česnek, cibuli a oregáno na něm asi tři minuty poduste doměkka. Přilijte vývar, osolte a uveďte k varu. Vsypte těstoviny a vařte pět minut, ne zcela doměkka.

2 Salát rozeberte na jednotlivé listy, omyjte je a pokrájejte na centimetrové proužky. Přihoďte je do polévky a mírně vařte dalších pět minut.

3 Na talíři ozdobte plátky vajíčka a posyp­te strouhaným parmazánem.

S kopřivami 
Salát můžete nahradit mladými výhonky kopřiv. Počítejte zhruba s 50 až 100 g kopřivových listů na hrnec polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Do kritérií jsem si dala vegetariánská jídla, kuřecí vývar není bezmasá surovina. Jarmila

Anonym

Ano, tento jinak skvělý server toto zanedbává...taktéž jsem dala kritérium BEZMASÁ a vyjela i Šumivá ústřicová polévka...atp. Jinak skvělý server!

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit