
Polévka s kapustou, orzem a klobáskou
Masovým kuličkám to sluší i v polévce! Stačí přidat kapustu, těstovinovou rýži a fazole a opravdová hostina je na světě.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 500g tepelně neopracovaných vepřových klobásek, zbavených střívka a z hmoty vytvarované kuličky
- 4 stroužky česneku, na tenké plátky
- 2 řapíky celeru, na plátky
- 2,5 litru drůbežího nebo zeleninového vývaru
- 250g orza (těstovinové rýže)
- 700g hlávkové kapusty, zbavené košťálu a nasekané nahrubo
- 400g konzerva bílých fazolí (cannellini), scezená a propláchnutá
- sůl
- najemno nastrouhaný parmazán, sušená drcená chilli paprička a drcený pepř k podávání
Příprava jídla
1 Ve velkém rendlíku či hrnci na středním ohni rozehřejte olej. Vložte kuličky z klobásek a za častého promíchání opékejte 4—5 minut, dokřupava a dozlatohněda. Vyjměte z rendlíku a odložte.
2 Do rendlíku dejte česnek a řapíkatý celer a za stálého míchání 1–2 minuty opékejte dozlatova, ale opatrně, aby česnek nezhořkl. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.
3 Vsypte orzo a vařte podle návodu na obalu tak dlouho, aby mu zbývaly ještě 2–3 minuty do uvaření podle vaší chuti. Pak přidejte kapustu, fazole a klobásové kuličky a vařte ještě 2–3 minuty, aby se prohřály a orzo provařilo. Podle chuti dosolte.
4 Podávejte posypané nastrouhaným sýrem, chilli papričkou a pepřem.
Přidat komentář