Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s knedlíčky v salátových listech

Za trochu hraní balené knedlíčky rozhodně stojí! 

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Polévka

Ingredience

    • 20–24 středně velkých salátových listů (cca z 1 velké hlávky salátu)
    • 200 g kuřecích prsních řízků nebo libového telecího masa
    • 1–2 hrsti piniových oříšků
    • 50 ml dobrého bílého vína
    • 1 malá cibule nebo šalotka, nakrájená nadrobno
    • čerstvá majoránka (mimo sezonu sušená) podle chuti
    • 1 lžíce strouhaného parmazánu + navíc na posypání (nemusí být) 
    • 1 malý stroužek česneku
    • 4 žloutky
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 litr dobrého drůbežího vývaru (nejlépe domácího)
    • 1–2 mrkve, nakrájené nebo nakrouhané na nudličky
    • 1–2 řapíky celeru, nakrájené na nudličky nebo na plátky
    • pažitka nebo jarní cibulka úhledně nakrájená k podávání

Příprava jídla

1 Salátové listy namočte do horké vody nebo krátce povařte v páře – měly by přitom změknout, aby se do nich snáze balilo a nelámaly se. Pak je položte na čistou utěrku.

2 Maso nakrájejte na proužky a opékejte je na středním ohni v pánvi na oleji spolu s piniovými oříšky a cibulí, asi 7—10 minut, pak podlijte vínem a nechte ho odpařit.

3 Nechte zchladnout a poté směs nasekejte nadrobno, přidejte majoránku, 1 lžíci parmazánu, česnek a žloutky, promíchejte. Vytvarujte kuličky nebo pomocí dvou lžic odebírejte hmotu a pokládejte ji do středu salátových listů. Zabalte.

4 Položte na plech a pečte asi 10 minut při 130°C, na dno trouby postavte kastrůlek s vroucí vodou.

5 Mezitím ohřejte vývar a krátce v něm povařte mrkev a řapíkatý celer.

6 Plněné listy rozdělte na talíře, zalijte je vývarem se zeleninou a podávejte posypané pažitkou či cibulkou, popřípadě dalším parmazánem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opékaný salát s tofu a chilli papričkou

Kapsy se špenátem a fetou

Špenátové nudle

6x zelené lupení

Přidat komentář