0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s knedlíčky v salátových listech

Polévka s knedlíčky v salátových listech
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Polévka s knedlíčky v salátových listech

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 86 g
Tuky 159 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za trochu hraní balené knedlíčky rozhodně stojí! 

Suroviny

salát 20 listů
nebo libové telecí maso
piniové oříšky 1,5 hrsti
cibule 1 ks
malá, nebo šalotka, nakrájená nadrobno
majoránka (čerstvá)
mimo sezónu sušená, podle chuti
strouhaný + navíc na posypání (nemusí být)
česnek 1 stroužek
malý
žloutek 4 ks
olivový olej extra panenský 1 PL
vývar kuřecí 1 l
mrkev 1 ks
nakrájená nebo nakrouhaná na nudličky
řapíkatý celer 1
řapík, nakrájený na nudličky nebo na plátky
pažitka
nebo jarní cibulka úhledně nakrájená k podávání

Postup

1

Salátové listy namočte do horké vody nebo krátce povařte v páře – měly by přitom změknout, aby se do nich snáze balilo a nelámaly se. Pak je položte na čistou utěrku.

2

Maso nakrájejte na proužky a opékejte je na středním ohni v pánvi na oleji spolu s piniovými oříšky a cibulí, asi 7—10 minut, pak podlijte vínem a nechte ho odpařit.

3

Nechte zchladnout a poté směs nasekejte nadrobno, přidejte majoránku, 1 lžíci parmazánu, česnek a žloutky, promíchejte. Vytvarujte kuličky nebo pomocí dvou lžic odebírejte hmotu a pokládejte ji do středu salátových listů. Zabalte.

4

Položte na plech a pečte asi 10 minut při 130°C, na dno trouby postavte kastrůlek s vroucí vodou.

5

Mezitím ohřejte vývar a krátce v něm povařte mrkev a řapíkatý celer.

6

Plněné listy rozdělte na talíře, zalijte je vývarem se zeleninou a podávejte posypané pažitkou či cibulkou, popřípadě dalším parmazánem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč