Polévka s knedlíčky v salátových listech

Polévka s knedlíčky v salátových listech

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2742 kcal
Bílkoviny 166 g
Cukr 117 g
Tuky 154 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Za trochu hraní balené knedlíčky rozhodně stojí! 

Suroviny

salát 20 ks
kuřecí prsa 200 g
piniové oříšky 1 hrsti
víno bílé 50 ml
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
majoránka (drhnutá)
čerstvá podle chuti
parmazán 1 PL
strouhaný plus navíc na posypání
česnek 1 stroužek
žloutek 4 ks
olivový olej extra panenský 1 PL
vývar kuřecí 1 l
mrkev 1 ks
nakrájená nebo nakrouhaná na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájené na nudličky nebo na plátky
pažitka nebo jarní cibulka úhledně nakrájená k podávání

1 Salátové listy namočte do horké vody nebo krátce povařte v páře – měly by přitom změknout, aby se do nich snáze balilo a nelámaly se. Pak je položte na čistou utěrku.

2 Maso nakrájejte na proužky a opékejte je na středním ohni v pánvi na oleji spolu s piniovými oříšky a cibulí, asi 7—10 minut, pak podlijte vínem a nechte ho odpařit.

3 Nechte zchladnout a poté směs nasekejte nadrobno, přidejte majoránku, 1 lžíci parmazánu, česnek a žloutky, promíchejte. Vytvarujte kuličky nebo pomocí dvou lžic odebírejte hmotu a pokládejte ji do středu salátových listů. Zabalte.

4 Položte na plech a pečte asi 10 minut při 130°C, na dno trouby postavte kastrůlek s vroucí vodou.

5 Mezitím ohřejte vývar a krátce v něm povařte mrkev a řapíkatý celer.

6 Plněné listy rozdělte na talíře, zalijte je vývarem se zeleninou a podávejte posypané pažitkou či cibulkou, popřípadě dalším parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit