0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s knedlíčky v salátových listech

Polévka s knedlíčky v salátových listech
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Polévka s knedlíčky v salátových listech

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 86 g
Tuky 159 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za trochu hraní balené knedlíčky rozhodně stojí! 

Suroviny

salát 20 listů
nebo libové telecí maso
piniové oříšky 1,5 hrsti
cibule 1 ks
malá, nebo šalotka, nakrájená nadrobno
majoránka (čerstvá)
mimo sezónu sušená, podle chuti
strouhaný + navíc na posypání (nemusí být)
česnek 1 stroužek
malý
žloutek 4 ks
olivový olej extra panenský 1 PL
vývar kuřecí 1 l
mrkev 1 ks
nakrájená nebo nakrouhaná na nudličky
řapíkatý celer 1
řapík, nakrájený na nudličky nebo na plátky
pažitka
nebo jarní cibulka úhledně nakrájená k podávání

Postup

1

Salátové listy namočte do horké vody nebo krátce povařte v páře – měly by přitom změknout, aby se do nich snáze balilo a nelámaly se. Pak je položte na čistou utěrku.

2

Maso nakrájejte na proužky a opékejte je na středním ohni v pánvi na oleji spolu s piniovými oříšky a cibulí, asi 7—10 minut, pak podlijte vínem a nechte ho odpařit.

3

Nechte zchladnout a poté směs nasekejte nadrobno, přidejte majoránku, 1 lžíci parmazánu, česnek a žloutky, promíchejte. Vytvarujte kuličky nebo pomocí dvou lžic odebírejte hmotu a pokládejte ji do středu salátových listů. Zabalte.

4

Položte na plech a pečte asi 10 minut při 130°C, na dno trouby postavte kastrůlek s vroucí vodou.

5

Mezitím ohřejte vývar a krátce v něm povařte mrkev a řapíkatý celer.

6

Plněné listy rozdělte na talíře, zalijte je vývarem se zeleninou a podávejte posypané pažitkou či cibulkou, popřípadě dalším parmazánem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč