Polévka s knedlíčky v salátových listech

Polévka s knedlíčky v salátových listech

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2742 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 117 g
Tuky 154 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za trochu hraní balené knedlíčky rozhodně stojí! 

Související recepty

Suroviny

salát 20 ks
kuřecí prsa 200 g
piniové oříšky 1 hrsti
víno bílé 50 ml
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
majoránka (drhnutá)
čerstvá podle chuti
parmazán 1 PL
strouhaný plus navíc na posypání
česnek 1 stroužek
žloutek 4 ks
olivový olej extra panenský 1 PL
vývar kuřecí 1 l
mrkev 1 ks
nakrájená nebo nakrouhaná na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájené na nudličky nebo na plátky
pažitka nebo jarní cibulka úhledně nakrájená k podávání

1 Salátové listy namočte do horké vody nebo krátce povařte v páře – měly by přitom změknout, aby se do nich snáze balilo a nelámaly se. Pak je položte na čistou utěrku.

2 Maso nakrájejte na proužky a opékejte je na středním ohni v pánvi na oleji spolu s piniovými oříšky a cibulí, asi 7—10 minut, pak podlijte vínem a nechte ho odpařit.

3 Nechte zchladnout a poté směs nasekejte nadrobno, přidejte majoránku, 1 lžíci parmazánu, česnek a žloutky, promíchejte. Vytvarujte kuličky nebo pomocí dvou lžic odebírejte hmotu a pokládejte ji do středu salátových listů. Zabalte.

4 Položte na plech a pečte asi 10 minut při 130°C, na dno trouby postavte kastrůlek s vroucí vodou.

5 Mezitím ohřejte vývar a krátce v něm povařte mrkev a řapíkatý celer.

6 Plněné listy rozdělte na talíře, zalijte je vývarem se zeleninou a podávejte posypané pažitkou či cibulkou, popřípadě dalším parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit