Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
5,0 (5x)
1. 4. 2025
Polévka s kopřivami, bílými fazolemi a klobáskami
Image Professionals
Polévka s kopřivami, bílými fazolemi a klobáskami
Image Professionals


Velmi snadné
< 45 min
5,0 (5x)

Polévka s kopřivami, bílými fazolemi a klobáskami je hotová za půl hodiny. Vsaďte na kvalitní čerstvou klobásku ve střívku, ta nahradí domácí masové knedlíčky. Mladé kopřivy dodají svěží barvu a bílé fazole rostlinné bílkoviny. Jednodušší už to ani být nemůže.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 886 kcal
  • Bílkoviny 47.75 g
  • Sacharidy 92.75 g
  • Tuky 36.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Výborné polévky, které zmizely z našich stolů: Znáte je všechny? Hodného nepálí: Kopřivy jsou levnou a dostupnou jarní surovinou, ze které připravíte královské lahůdky

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/4

Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. 2024. Vychutnejte si první jarní slunce a prostřete stůl pro velikonoční hostinu pod širým nebem: na menu je ředkvičková polévka, jehněčí kotletky, mrkvové rizoto a sladcí citronoví zajíčci. Ve velikonočním duchu se nesou i další recepty, do mladého masa (telecího, králičího nebo krůtího) jsme schovali různé druhy nádivek a nezapomněli jsme ani na mladé kopřivy, které jsme využili v receptech na polévku, těstoviny i sladký koláč s citronovou polevou. Při přípravě kynutých moučníků jsme se inspirovali britskými velikonočními bochánky hot cross buns a pro koledníky jsme napekli i čtyři různé druhy cupcaků: citronové ve tvaru kuřátek, matcha cupcaky s krémem z bílé čokolády, dortíky á la mrkvový dort a čokoládové s meruňkami. Helenu Fléglovou jsme požádali, zda by nás krok za krokem naučila francouzské croissanty. Do světa jsme se podívali s naší novou kuchařkou z edice Apetit Slavná vejce, která nabídne asijské závitky s vejci a slaninou, turecké pide a mexická rančerská vejce. V Česku jsme navštívili jehněčí farmu a zajímali se o produkci jehněčího masa a také jsme si vyzkoušeli výrobu domácí kombuchy, populární perlivé limonády. Apetit, napsáno s chutí.