0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s kousky čedaru a celeru

Polévka s kousky čedaru a celeru
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s kousky čedaru a celeru

3.8/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1923 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 192 g
Tuky 77 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka je tak sytá, že už nemusíte jíst nic jiného. Podávejte s řeřichou a čerstvým chlebem.

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 3 ks
na jemné poružky
brambory 500 g
moučné, oloupané, na kostky
celer 2 ks
celkem 1 kg, oloupané, na kostky
vývar kuřecí 1 l
lze nahradit zeleninovým, i z kostky
šalvěj 4 lístky
citronová kůra 2 proužky
čedar 200 g
zralý, na kostky
šalvěj
křupané, smažené, lze vynechat

1 Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Přidejte cibuli a opékejte ji 5 minut doměkka, ale nesmí chytat barvu. Přidejte brambory, celer, vývar, šalvěj a citronovou kůru. Přiveďte k varu a zvolna vařte 30 minut, dokud celer nezměkne a brambory se nezačínají rozpadat. Vyndejte citronovou kůru a šalvěj (můžete je vyhodit). Promíchejte, aby brambory polévku trochu zahustily. (V tomto okamžiku můžete polévku vychladit a uchovat v lednici až 2 dny nebo zmrazit na 3 měsíce.)

2 Když budete chtít polévku podávat, prohřejte ji a vmíchejte sýr. Servírujte posypané křupavou šalvějí, která polévce dodá na zvláštnosti.

Náš tip:
Do malé pánve nalijte rostlinný olej tak, aby bylo dno pokryté. Rozpalte, až se z oleje začne kouřit, a vhoďte šalvěj. Smažte 20–30 sekund, dokud nezačne hnědnout, vyndejte a nechte přebytečný tuk odsát na papírové utěrce. Po vychladnutí budou lístky křupavé – pokud ne, ještě je na několik sekund vraťte do horkého oleje.

 

 

 

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč