Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
5,0 (2x)
20. 5. 2025
Polévka s krevetami
Apetit
Polévka s krevetami
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
5,0 (2x)

Vydatná polévka plná zeleniny i chutí. Marek Kučera, náš dvorní fotograf, ji rád obměňuje – krevety třeba vymění za kuře, někdy dá víc toho a jindy zase onoho. „Tahle polévka vznikala postupně a vlastně jde o mix – z každého focení, kde mi něco chutnalo, jsem si do ní něco vzal a přidal,“ směje se Marek.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/5

Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena Fléglová. Elegantní dorty (a dortíky) vám vyrazí dech, přitom je ale zvládnete upéct doma. Slavnostní malinovo-citronový dort se hodí pro velkolepé chvíle, pistáciové dortíky fraisier ozdobí jakoukoliv oslavu a dort Zelené jablko oslní svěžími chutěmi. Narozeninová oslava u dortů rozhodně nekončí, ale prolíná se celým květnovým číslem. Představíme vám naše spolupracovníky, kteří každý měsíc pomáhají tvořit náš časopis. Každý z nich se s námi podělil o recept, jenž mají navždy spojený právě s Apetitem. A mimořádně vás necháme nahlédnout do zákulisí a přiblížíme, jak vzniká časopis o jídle. V květnovém čísle se věnujeme i jiným tématům. Těšit se můžete na chřestové recepty, večeře z první jarní zeleniny nebo jednoduché nedělní moučníky, které zvládnete upéct během chvilky. Přineseme vám i recept na koláč z pistácií a meruněk od vítěze pořadu Peče celá země Vojty Vrtišky. Pro všechny maminky, které mají v květnu svůj speciální den, jsme připravili nedělní oběd. Vypravili jsme se i do světa – své gastronomické zážitky z New Yorku nám popsala spisovatelka a scenáristka Martina Formanová. S dobrodruhem a šéfkuchařem Radkem Příhonským se vydáme do Jihoafrické republiky, Indonésie a Izraele, z každé země získáte recept na jedno jídlo. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Čerstvé pečivo

Kvíz: Zkuste křupavý test pro fajnšmekry a ukažte, zda rozumíte kvásku a neztratíte se ve světě pečiva

Dobré pečivo je prostě láska! I v době běžně dostupných prvotřídních steaků, čerstvých ústřic a těstovin s lanýžovou omáčkou spousta lidí řekne, že jejich nejoblíbenější jídlo je čerstvý chleba s máslem. Každý národ má svoje a to je na tom nejlepší: v rámci cestování můžete ochutnat lokální dobroty a domů si přivézt inspiraci. Nejdřív ovšem prokažte znalost!