Jemná zeleninová polévka, kterou můžete s čistým svědomím podávat ke štědrovečerní večeři. Není v ní nic podezřelého, je bezpečným jídlem pro děti a pro dospělé skvělým základem, na kterém se dá stavět.
Suroviny
Postup
Začněte přípravou knedlíčků. Do mísy rozklepněte vejce, přilijte máslo a prošlehejte.
Přidejte muškátový květ, sůl, čerstvě mletý pepř, krupici a hladkolistou petrželku, promíchejte a nechte těsto chvíli odpočívat.
Poté tvarujte menší knedlíčky (při vaření nabudou). Skládejte je na máslem vymazaný talíř a dejte je na 10–15 minut ztuhnout do lednice.
Vařte je ve vroucí osolené vodě 25–30 minut.
Zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky nebo nastrouhejte nahrubo.
V hrnci nechte rozpustit máslo, vsypte zeleninu a zvolna ji 2–3 minuty opékejte.
Přilijte vývar a přiveďte k varu. Dochuťte solí, pepřem a podávejte s knedlíčky.
NĚCO NAVÍC
Knedlíčky při vaření opravdu nabudou, dlouho vypadají nedovařené, doporučujeme jeden ke konci vaření ochutnat, je-li už hotový.