Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s krupicovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1422 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 159 g
Tuky 62 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná zeleninová polévka, kterou můžete s čistým svědomím podávat ke štědrovečerní večeři. Není v ní nic podezřelého, je bezpečným jídlem pro děti a pro dospělé skvělým základem, na kterém se dá stavět. 

Související recepty

Suroviny

mrkev 3 ks
středně velká
petržel 2 ks
menší, lze nahradit pastinákem
+ na vymazání talířku
vývar zeleninový 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na knedlíčky
vejce 50 g
(cca 1 vejce velikosti S či M)
rozpuštěné a zchladlé
sůl
pepř
čerstvě mletý
krupice 100 g
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná nadrobno

Postup

1

Začněte přípravou knedlíčků. Do mísy rozklepněte vejce, přilijte máslo a prošlehejte.

2

Přidejte muškátový květ, sůl, čerstvě mletý pepř, krupici a hladkolistou petrželku, promíchejte a nechte těsto chvíli odpočívat.

3

Poté tvarujte menší knedlíčky (při vaření nabudou). Skládejte je na máslem vymazaný talíř a dejte je na 10–15 minut ztuhnout do lednice.

4

Vařte je ve vroucí osolené vodě 25–30 minut.

5

Zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky nebo nastrouhejte nahrubo.

6

V hrnci nechte rozpustit máslo, vsypte zeleninu a zvolna ji 2–3 minuty opékejte.

7

Přilijte vývar a přiveďte k varu. Dochuťte solí, pepřem a podávejte s knedlíčky.

NĚCO NAVÍC
Knedlíčky při vaření opravdu nabudou, dlouho vypadají nedovařené, doporučujeme jeden ke konci vaření ochutnat, je-li už hotový.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...