Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 50 min
4,7 (7x)
12. 12. 2024
Polévka s krupicovými knedlíčky
Apetit
Polévka s krupicovými knedlíčky
Apetit


Velmi snadné
< 50 min
4,7 (7x)

Jemná zeleninová polévka, kterou můžete s čistým svědomím podávat ke štědrovečerní večeři. Není v ní nic podezřelého, je bezpečným jídlem pro děti a pro dospělé skvělým základem, na kterém se dá stavět. 


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na knedlíčky

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 355.5 kcal
  • Bílkoviny 11.75 g
  • Sacharidy 39.75 g
  • Tuky 15.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/12

Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 16. 11. Na jeho stránky jsme sepsali vše, co budete potřebovat k prožití těch nejkouzelnějších Vánoc. Z perníku upečeme stromeček, chaloupku i adventní kalendář. Máme pro vás spoustu tipů na dárky, včetně těch jedlých. Helena Fléglová vás například ve své Cukrářské akademii zasvětí do tajů čokolády a ukáže vám, jak na luxusní pralinky. Péct cukroví budeme hned dvakrát – nejdříve v duchu prvorepublikových tradic a elegance, podruhé pak s Mirkou van Gils Slavíkovou z její kuchařky Štědré a voňavé. Vyhneme se všem potenciálním zádrhelům a díky vánočkovému manuálu na stůl postavíme dokonalou vánočku. Stačí pár triků a štědrovečerní menu připravíme tak, aby chutnalo malým i velkým. Další sváteční dny můžete blízké pozvat na husí, vepřovou či dýňovou pečínku či na luxusní svíčkovou. Tu díky receptu krok za krokem zvládnete i v případě, že jste ji doteď odkládali. Nejen svátečními pokrmy je ovšem člověk v prosinci živ, a proto jsme sepsali i mnoho rychlých lahodných nápadů na obědy a večeře, které vás zasytí a zahřejí. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

cukr

Vánoční cukroví bez cukru, ale s chutí! Velký průvodce: Jak nahradit cukr medem, sirupy nebo xylitolem a kolik čeho použít

Co kdyby letošní vánoční cukroví mohlo chutnat stejně dobře – nebo dokonce lépe – a přitom vás nemuselo trápit špatné svědomí? Tajemství se skrývá v přírodních sladidlech, o kterých možná ještě nevíte. Některá z nich používaly už naše babičky, jiná přišla ze vzdálených koutů světa. Všechna ale mají jedno společné: dokážou proměnit tradiční recepty v něco překvapivě chutného a zároveň šetrnějšího k vašemu tělu. Připravte se na malou revoluci ve vánočním pečení.

.