Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s libečkem, salátem, hráškem a okurkou

Jeďte na zelenou!

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžička nasekaných čerstvých lístků tymiánu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 3 mladé stonky libečku, nasekané + hrstka nadrobno nakrájených lístků na dokončení (pár celých si můžete odložit na ozdobení)
    • 750 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • 2 saláty Little Gem nebo 1 menší hlávkový salát s pevnějšími listy, důkladně omyté a nakrájené či natrhané nadrobno
    • 100 g hrášku, mraženého či čerstvého
    • 1/2 salátové okurky, nakrájená na 1/2cm kostičky + tenké plátky na ozdobení
    • hobliny parmazánu na dokončení

Příprava jídla

1 Ve velkém rendlíku na mírném až středním ohni rozehřejte máslo. Vsypte cibuli, tymián a špetku soli, opékejte, aby cibule změkla a zprůhledněla, asi 10 minut.

2 Vložte libečkové stonky a opékejte pár minut. Vlijte vývar a 10 minut vařte. Přidejte ostatní zeleninu kromě celých libečkových lístků (na ozdobení můžete odložit i hrstku salátu) a vařte ještě 5 minut. Osolte, opepřete a podávejte s parmazánem a libečkovými listy, ozdobené tenkými plátky okurky a odloženým salátem.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář