
Polévka s libečkem, salátem, hráškem a okurkou
Jeďte na zelenou!
Vydání: 2019/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce másla
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 lžička nasekaných čerstvých lístků tymiánu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- cca 3 mladé stonky libečku, nasekané + hrstka nadrobno nakrájených lístků na dokončení (pár celých si můžete odložit na ozdobení)
- 750 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
- 2 saláty Little Gem nebo 1 menší hlávkový salát s pevnějšími listy, důkladně omyté a nakrájené či natrhané nadrobno
- 100 g hrášku, mraženého či čerstvého
- 1/2 salátové okurky, nakrájená na 1/2cm kostičky + tenké plátky na ozdobení
- hobliny parmazánu na dokončení
Příprava jídla
1 Ve velkém rendlíku na mírném až středním ohni rozehřejte máslo. Vsypte cibuli, tymián a špetku soli, opékejte, aby cibule změkla a zprůhledněla, asi 10 minut.
2 Vložte libečkové stonky a opékejte pár minut. Vlijte vývar a 10 minut vařte. Přidejte ostatní zeleninu kromě celých libečkových lístků (na ozdobení můžete odložit i hrstku salátu) a vařte ještě 5 minut. Osolte, opepřete a podávejte s parmazánem a libečkovými listy, ozdobené tenkými plátky okurky a odloženým salátem.
Přidat komentář