0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s libečkem, salátem, hráškem a okurkou

Polévka s libečkem, salátem, hráškem a okurkou

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 573 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 68 g
Tuky 14 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeďte na zelenou a uvařte si polévku plnou zeleniny a bylinek!

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
tymián 1 ČL
čerstvý, lístky nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
libeček 3 snítky
mladé, nasekané + hrstka lístků nadrobno na dokončení (pár celých na ozdobení)
vývar zeleninový 750 ml
lze nahradit kuřecím vývarem
little gem salát 2 ks
lze nahradit 1 menším hlávkovým salátem s pevnějšími listy, důkladně omyté, nakrájené či natrhané nadrobno
hrášek 100 g
mražený či čerstvý
okurka 0.5 ks
nakrájená na 0,5cm kostičky + tenké plátky na ozdobení
parmazán
hobliny na dokončení

1 Ve velkém rendlíku na mírném až středním ohni rozehřejte máslo. Vsypte cibuli, tymián a špetku soli, opékejte, aby cibule změkla a zprůhledněla, asi 10 minut.

2 Vložte libečkové stonky a opékejte pár minut. Vlijte vývar a 10 minut vařte. Přidejte ostatní zeleninu kromě celých libečkových lístků (na ozdobení můžete odložit i hrstku salátu) a vařte ještě 5 minut. Osolte, opepřete a podávejte s parmazánem a libečkovými listy, ozdobené tenkými plátky okurky a odloženým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit