Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s libečkem, salátem, hráškem a okurkou

Polévka s libečkem, salátem, hráškem a okurkou

5/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 573 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 68 g
Tuky 14 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeďte na zelenou a uvařte si polévku plnou zeleniny a bylinek!

Suroviny

nadrobno
tymián 1 ČL
čerstvý, lístky nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
libeček 3 snítky
mladé, nasekané + hrstka lístků nadrobno na dokončení (pár celých na ozdobení)
vývar zeleninový 750 ml
lze nahradit kuřecím vývarem
little gem salát 2 ks
lze nahradit 1 menším hlávkovým salátem s pevnějšími listy, důkladně omyté, nakrájené či natrhané nadrobno
hrášek 100 g
mražený či čerstvý
okurka ½ ks
nakrájená na 0,5cm kostičky + tenké plátky na ozdobení
hobliny na dokončení

Postup

1

Ve velkém rendlíku na mírném až středním ohni rozehřejte máslo. Vsypte cibuli, tymián a špetku soli, opékejte, aby cibule změkla a zprůhledněla, asi 10 minut.

2

Vložte libečkové stonky a opékejte pár minut. Vlijte vývar a 10 minut vařte. Přidejte ostatní zeleninu kromě celých libečkových lístků (na ozdobení můžete odložit i hrstku salátu) a vařte ještě 5 minut. Osolte, opepřete a podávejte s parmazánem a libečkovými listy, ozdobené tenkými plátky okurky a odloženým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...