Jeďte na zelenou a uvařte si polévku plnou zeleniny a bylinek!
Suroviny
máslo
1
PL
cibule
1
ks
nadrobno
tymián
1
ČL
čerstvý, lístky nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
libeček
3
snítky
mladé, nasekané + hrstka lístků nadrobno na dokončení (pár celých na ozdobení)
vývar zeleninový
750
ml
lze nahradit kuřecím vývarem
little gem salát
2
ks
lze nahradit 1 menším hlávkovým salátem s pevnějšími listy, důkladně omyté, nakrájené či natrhané nadrobno
hrášek
100
g
mražený či čerstvý
okurka
½
ks
nakrájená na 0,5cm kostičky + tenké plátky na ozdobení
hobliny na dokončení
Postup
1
Ve velkém rendlíku na mírném až středním ohni rozehřejte máslo. Vsypte cibuli, tymián a špetku soli, opékejte, aby cibule změkla a zprůhledněla, asi 10 minut.
2
Vložte libečkové stonky a opékejte pár minut. Vlijte vývar a 10 minut vařte. Přidejte ostatní zeleninu kromě celých libečkových lístků (na ozdobení můžete odložit i hrstku salátu) a vařte ještě 5 minut. Osolte, opepřete a podávejte s parmazánem a libečkovými listy, ozdobené tenkými plátky okurky a odloženým salátem.