
Polévka s quinoou a batáty
Hustá a hřejivá
Vydání: 2014/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 200 g quinoy, propláchnuté
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g specku (tyrolské sušené šunky), nakrájeného na tenké plátky a na nudličky
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 800 g batátů (sladkých brambor), oloupaných a nakrájených na kostky
- 1 lžička drceného sušeného chilli
- sůl
- 1,5 litru drůbežího vývaru
- 2 hrnky mladého (baby) špenátu
- čerstvý koriandr na ozdobení
Příprava jídla
1 Propláchnutou quinou zalijte 375 ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak slijte a odložte stranou.
2 V rendlíku rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte speck a opékejte asi 4 minuty dozlatova. Vsypte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte další 4 minuty, až změknou. Pak přidejte batáty a chilli a přilijte vývar a přiveďte k varu. Potom vsypte quinou a vařte asi 15 minut, až batáty změknou a quinoa bude vařená. Je-li polévka příliš hustá, můžete ji zředit vodou či vývarem. Na závěr vmíchejte špenátové lístky, osolte a podávejte ozdobené koriandrem.
Přidat komentář