Suroviny
kuřecí prsa
250
g
chilli paprička
2
ks
nudle rýžové
100
g
vývar kuřecí
1
l
nebo zeleninový
žampiony
150
g
zázvor (čerstvý)
1
PL
limeta
2
PL
případně citronová šťáva
rybí omáčka
2
PL
citronová kůra kandovaná
1
kokosový krém
400
ml
koriandr
1
PL
nasekaný
1. Nudle připravte podle návodu na obalu, sceďte je a nechte stranou.
2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar. Přihoďte stonek citronely, zázvor, dvě chilli papričky a vařte pět minut. Pak přidejte houby a kousky kuřete a ještě pět minut povařte.
3. Přilijte do polévky limetkovou nebo citronovou šťávu, kokosový krém a rybí omáčku a pět minut prohřívejte na mírnějším ohni.
4. Do talíře navršte kopeček nudlí a ty zalijte horkou polévkou. Sypeme koriandrem.