Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z pastináku a pečeného česneku
Polévka z pastináku a pečeného česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka z pastináku a pečeného česneku

4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3062 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 447 g
Tuky 97 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá symfonie jemných chutí...

Suroviny

větší
česnek 10 stroužků
nebo víc podle chuti, neoloupaných
sůl
pepř bílý
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
+ rozpuštěné máslo na pokapání
velká, nadrobno
střední, oloupané
vývar zeleninový 1 l
bylinky
pažitka, petrželka či výraznější kopr, na ozdobení

Postup

1

Pastináky oloupejte. Jeden nakrájejte na co nejtenčí plátky (nejlépe to jde na mandolíně, ale můžete použít i škrabku na brambory), zbylé tři pastináky nakrájejte na větší kostky.

2

Troubu předehřejte na 200°C. Plátky pastináku a stroužky česneku rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osolte je a promíchejte s olivovým olejem. Přidejte 2 bobkové listy, vložte do trouby a pečte, dokud nebude pastinák měkký, ale křupavý – pak zkontrolujte, jestli je česnek uvnitř upečený. Pokud ano, vše vyndejte z trouby, přesypte na tác a nechte zchladnout. Není-li česnek ještě zcela měkký, sesypte chipsy a česnek dopečte doměkka. Bobkové listy vyjměte a vyhoďte.

3

Mezitím na másle opečte cibuli do změknutí, přidejte zbývající 2 bobkové listy a kostky pastináku, krátce opečte, přisypte nakrájené brambory, opět opečte, zalijte vývarem, osolte a opepřete a přiveďte k varu. Vařte, dokud nebudou brambory úplně měkké, potom odstavte. Vylovte bobkové listy, vyhoďte je, do polévky vymačkejte vnitřky pečených česnekových stroužků a vše společně rozmixujte dohladka.

4

Polévku vraťte na mírný plamen, vmíchejte do ní smetanu, ochuťte muškátovým oříškem a podle potřeby ještě můžete rozředit vodou (záleží na tom, jakou konzistenci máte rádi). Nechte krátce přejít varem.

5

Polévku podávejte ozdobenou bylinkami a pastinákovými chipsy a pokapanou rozpuštěným máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč