Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem

Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1995 kcal
Bílkoviny 68 g
Cukr 255 g
Tuky 68 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čtenářka Martina Porubcová nám prozradila, že kombinace chutí všechny hosty pokaždé fascinuje a s nadšením si říkají o recept.

Suroviny

česnek 3
olej 1 PL
cibule 1 ks
najemno
400 ml
konzerva kokosový krém
mandle 4 hrsti
loupané, opražených a umletých
ciabatta 3 ks
jen vnitřek bez kůrky
mléko 300 ml
voda 500 ml
pažitka
nasekaná k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý

Rozpalte troubu na 180 °C. Palice česneku dejte na plech a pečte asi 30 minut, dokud není dužina česneku úplně měkká.

Na oleji nechte zesklovatět cibuli a pak vmíchejte kokosový krém. Prohřejte. Střídku z ciabatt natrhejte, pečený česnek vymáčkněte ze slupek a s opraženými mandlemi vmíchejte do kokosového krému. Zalijte mlékem, vodou, nechte přejít varem a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané pažitkou.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit