Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem

Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem

4.3/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2711 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 265 g
Tuky 141 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čtenářka Martina Porubcová nám prozradila, že kombinace chutí všechny hosty pokaždé fascinuje a s nadšením si říkají o recept.

Suroviny

olej 1 PL
najemno
kokosový krém 400 ml
v konzervě
opražené a umleté
jen vnitřek bez kůrky
mléko 300 ml
voda 500 ml
pažitka
nasekaná k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C. Palice česneku dejte na plech a pečte asi 30 minut, dokud není dužina česneku úplně měkká.

2

Na oleji nechte zesklovatět cibuli a pak vmíchejte kokosový krém. Prohřejte. Střídku z ciabatt natrhejte, pečený česnek vymáčkněte ze slupek a s opraženými mandlemi vmíchejte do kokosového krému. Zalijte mlékem, vodou, nechte přejít varem a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané pažitkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...