Čtenářka Martina Porubcová nám prozradila, že kombinace chutí všechny hosty pokaždé fascinuje a s nadšením si říkají o recept.
Suroviny
česnek
3
ks
olej
1
PL
cibule
1
ks
najemno
kokosový krém
400
ml
v konzervě
mandle loupané
4
hrsti
opražené a umleté
ciabatta
3
ks
jen vnitřek bez kůrky
mléko
300
ml
voda
500
ml
pažitka
nasekaná k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Rozpalte troubu na 180 °C. Palice česneku dejte na plech a pečte asi 30 minut, dokud není dužina česneku úplně měkká.
2
Na oleji nechte zesklovatět cibuli a pak vmíchejte kokosový krém. Prohřejte. Střídku z ciabatt natrhejte, pečený česnek vymáčkněte ze slupek a s opraženými mandlemi vmíchejte do kokosového krému. Zalijte mlékem, vodou, nechte přejít varem a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané pažitkou.